Plenković i Schmidt: Europski put ključan za stabilnost i prosperitet BiH

Hrvatski premijer Andrej Plenković susreo se u srijedu u Bukureštu s visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu Christianom Schmidtom s kojim je razgovarao o europskom putu BiH.

Zajednički prioritet nam je da BiH što skorije dobije podršku za otvaranje pristupnih pregovora. Europski put ključan je za stabilnost i prosperitet BiH, poručio je hrvatski premijer na društvenoj mreži X, dodavši da s visokim predstavnikom nastavlja kvalitetan dijalog i suradnju.

Plenković je također izjavio da očekuje da će se na summitu Europskog vijeća u drugoj polovici ožujka donijeti politička odluka o otvaranju pristupnih pregovora s BiH, o čemu je razgovarao s kolegama iz Europske pučke stranke na marginama kongresa u Bukureštu.

Želimo da se 22. ožujka na temelju postignuća Vijeća ministara i Parlamentarne skupštine BiH u proteklih dva i pol mjeseca od sastanka u Bruxellesu donese politička odluka o otvaranju pregovora, kazao je Plenković novinarima u Bukureštu.

(www.jabuka.tv | Foto: X)

6 komentara

  • E Plenki dosta te više.Ako sad pobjediš na ovim izborima onda si fenomen.Nije narod gore toliko glup kao kod nas.Okani se BiH i njezinog ulaska u EU kad je velika većina naroda u toj državi protiv toga.Nije više niko željan rata da ratuje za tuđe interese.Mi imamo prirodna bogadstva da možemo kako tako živjeti i bez EU ali u miru.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.