Plenković: “Franjo Tuđman postavio je temelje našeg europskog puta”

U Zagrebu je u suzbotu održana komemoracija za utemeljitelje Hrvatske demokratske zajednice i prvog predsjednika Republike Hrvatske Franju Tuđmana. Komemoraciji je nazočiti i predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

Sutra će biti obilježena 18. godina smrti dr. Franje Tuđman, utemeljitelja HDZ-a i prvog hrvatskog predsjednika. Drago mi je da smo danas na ovoj komemoraciji evocirali ključna postignuća njega kao državnika, čovjeka koji je prepoznao znakove vremena, ostvario demokrat procese, slobodnu i demokratsku Hrvatsku. Pod njegovim vodstvom u Domovinskom ratu i žrtvom branitelja stekli smo slobodu. Operacijama “Oluja” i “Bljesak” ne samo da je oslobođen dio teritorija, nego su se i promijenili odnosi snaga u BiH. Državničku viziju dokazao je mirnom integracijom Hrvatskog Podunavlja, postavio je temelje našeg europskog puta. Zaokružili smo sve strateške ciljeve. Na nama je sada da imajući na umu njegovu doktrinu, radimo i na stabilnosti zemlje, jačanju naših institucija, gospodarskom rastu i razvoju te društvenoj solidarnosti i pravednosti, a sve u eurpsom kontekstu, uvjereni da je ova privilegija koju žive današnje generacije Hrvata, da imamo svoju državu i zemlju, čast i zadaća na kojoj danas moramo trajno raditi.”, rekao je Plenković.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Spomenici se dizu velikanima i ljudima koji su zaduzili narod za vise generacija. U sirokom imamo Francekov spomenik. Jel mi moze reci netko,osim sto je zaratio s muslimanima,pustio Vukovar da padne,odrekao se srednje Bosne, zbrinuo 200obitelji s kesama para s kojima neki i danas zive u sirokom, sto je dobro ostavio Tudjman iza sebe?!!! Nista. Hdzovsku mafiju kojoj je drzava bankomat i narod koji nema za kruh i u BiH i u Hrvatskoj. Ali kmetovi dizu spomenike svojim vazalima ko guske u magli. Pali svice,okreci janje i nediljom k misi. Samo nek je rvatsko. A nemas ni skolu ni bolnicu. Hvala ti Franjo na svemu. Zaboravio se da Bog da. Plenkovica ne treba niti spomenuti. Ljiga beskicmena.

  • Plenkoviću Tuđman je ostavio čvrste temelje i međunarodno priznate granice države RH-ke, ali takvi kao ti ih urušavate i to puno brže i kvalitetnije nego što je itko očekivao…Od Račana,Sanadera,Mesića,Pusićke,Kosorke,Milanovića,Karamarka pa sve do danas radite na urušavanju ugleda i pljački RH-ke…Samo svatko ima svoje metode i pravdanje za taj ,,lopovluk,, i pljačku.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.