PlayStation 5 će biti snažniji od Xbox 2, prema izvješćima programera igara

PlayStation 5 i Xbox Scarlett konzole su napokon otkrivene, ali detalji o njima trenutno su vrlo oskudni, jer specifikacije do sada nisu bile detaljno predstavljene od strane proizvođača.

Iako su neke stvari isplivale na vidjelo od samih proizvođača konzola, konkretne specifikacije se i dalje čuvaju kao stroga tajna. Međutim nedavno se pojavila informacija da su razvojni programeri igara za konzole dobili tzv. “Developer kits” za oba sustava, prema kojem se vide hardverske specifikacije konzola i jedna od ove dvije najpoznatije konzole je definitivno moćnija.

U najnovijoj epizodi svog podcasta, bivši urednik IGN-a Colin Moriarty otkrio je da je PlayStation 5 moćniji od Xbox Scarlett konzole, sudeći prema izvješćima programera koji su primili developer kits za oba sustava. Iako je istina da se konačne specifikacije konzola razlikuju od onih koje se vide u paketima za razvoj, postoji velika vjerojatnost da je ovo izvješće sasvim točno, jer to nije prvi put da čujemo da će sljedeća konzola tvrtke Sony biti moćnija od Microsoftovog sustava.

Programeri hvale od samog početka novi sustav Play stationa 5, obzirom na informacije koje su njima dostupne. A također početkom ovog mjeseca, poznati producent igara i franšize “Yakuza”, gospodin Toshihiro Nagoshi izjavio je da nova Sony-jeva konzola ima nevjerojatnu procesorsku snagu i da će umjetna inteligencija i strojno učenje igrati središnju ulogu kod Play stationa 5, piše PcChip.

Snaga grafičke obrade PlayStationa 5 je nevjerojatna, i kad pokušavamo smisliti neki novi gameplay koji će iskoristiti njegov puni potencijal, nisam baš siguran u kojoj ćemo mjeri to uopće uspjeti postići.

Prvo je bilo vrijeme kada se intenzivno poboljšavala grafika na konzolama, zatim se radilo na mrežnim značajkama, a sada pretpostavljam, da se slobodno može reći da je povratak u “programabilnu” eru. S velikim naglaskom na umjetnu inteligenciju i strojno učenje, koje će se i nastaviti razvijati, rekao je.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.