Pjesma fra Miljenka Stojića proglašena najboljom domoljubnom pjesmom na manifestaciji u Kninu

Manifestacija “Stijeg slobode – Stina pradidova” održana je u utorak navečer na Kninskoj tvrđavi u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Uz natjecatelje sudjelovali su i pjesnici Hrvatske izvandomovinske lirike (HIL-a) iz cijeloga svijeta, kojima je to bio 21. susret unatoč tomu što mnogi nisu uspjeli doći iz prekooceanskih zemalja zbog mjera pandemije.

Nagradu i priznanje za najbolju domoljubnu pjesmu na manifestaciji “Stijeg slobode – Stina pradidova” za 2021. dobio je književnik fra Miljenko Stojić za pjesmu ”Ne daj”, drugonagrađeni je Ilija Protuđer, treća nagrada pripala je Sandri Vukušić, a nagradu za najbolju interpretaciju dobila je Danica Bartulović.

Pjesnike HIL-a predstavila je književnica Anita Martinac krasnosloveći tom prigodom svoju pjesmu “Vojnik u srcu” prvonagrađenu na toj manifestaciji 2015. godine.

Na početku programa dodijeljena je i nagrada “Stijeg slobode – Stina pradidova” za književni doprinos i doprinos manifestaciji pjesniku Peji Šimiću te Muzeju grada Knina – Kninska tvrđava.

Na manifestaciji su sudjelovali brojni gosti, pjesnici, književnici i ljubitelji pisane riječi, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)
13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.