Pismo gimnazijalke iz Posušja: “Dame i gospodo – sve vas je manje!”

Na redakcijski mail portala Jabuka.tv stiglo je pismo učenice (podaci poznati redakciji) Gimnazije fra Grge Martića Posušje, koja je posljednjih dana u središtu velike afere oko “sređivanja” ocjena pojedinim učenicima.

Pismo prenosimo uz neznatne uredničke prilagodbe:

“Kao učenica Gimnazije fra Grge Martića Posušje razočarana sam jadom koji se dešava. Postoje učenici (poput mene) koji su učili, trudili se, međutim nisu uspjeli i završili su na popravnom ispitu. Isto tako postoje (ne)učenici koji su sa smješkom i bez žulja na ruci prošli kroz ovu školsku godinu.

Takvi učenici imaju “moćne” roditelje koji imaju veze i vezice na sve strane. Naravno, oni bi po odluci takozvane ministrice trebali proći neoštećeni – bez popravnih ispita (u obzir ne dolazi uopće da izgube godinu). Ja na sve ovo postavljam samo jedno ogromno “zašto?”.

Zašto se oni razlikuju od mene? Ne znam i vjerojatno neću ni saznati jer će se cijeli ovaj slučaj, kao i obično, zataškati.

Pročitajte i: Posušje: Sramotan pritisak na profesore, dobili naređenja da ponište negativne ocjene

Ako sam rođena, odgajana, upisana u osnovnu pa srednju – gimnaziju (nekad davno cijenjenu) s namjerom da postignem nešto u životu, ponajviše da postanem čovjek (ta napisano je u Bibliji: “Kraljevstvo nebesko je u samom čovjeku.”) pa da me sada, na pola puta, priječe tatine princeze i kojekakve ministrice…

Eh. Dame i gospodo – sve vas je manje! 🙂 U Hercegovini se treba boriti protiv mita i korupcije. Želim reći: mediji, nemojte dopustiti da se cijela situacija zataška i ode poput oblaka! Drž’mo se svi zajedno! Samo jako!!”, napisala je gimnazijalka iz Posušja.

(www.jabuka.tv)


33 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.