Jašarević: Nudili su mi nagodbu ako optužim generale Gotovinu i Jelića

Nekadašnji zamjenik zapovjednika Vojne policije Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) za Operativnu zonu sjeverozapadna Hercegovina Muamir Jašarević, koji je nepravomoćno osuđen za ratne zločine nad srpskim civilima na godinu i pol dana zatvora, oglasio se otvorenim pismom u kojemu je iznio šokantne tvrdnje.

Pritisci na obitelj

Naime, u njemu piše o prijetnjama, zastrašivanjima i pokušajima pritisaka da “prokaže” visoke časnike, heroje Domovinskoga rata generale Antu Gotovinu i Zlatana Miju Jelića, piše Večernji list BiH.

Jašarević je veteran Domovinskoga rata i bio je pripadnik Specijalne jedinice policije “Alfe”, hrvatski ratni vojni invalid i dragovoljac Domovinskoga rata od 5. kolovoza 1990. godine te bojnik HVO-a. Kada je uhićen i doveden na ispitivanje kod tužiteljice Lejle Konjić, koja je iznimno brzo napredovala u službi u vrijeme mandata Gorana Salihovića, kojega sada brani njezin otac Rifat Konjić, poručila mu je “da mu pruža zadnju priliku”.

“Odgovorila mi je – ‘zadnju priliku da propjevaš’”, piše Jašarević. On nije popustio tada, kao ni tijekom kasnijih ispitivanja. U međuvremenu, dok je bio u pritvoru, tužiteljica Lejla Konjić je preko svoje suradnice Nine Mujezinović u više navrata uznemiravala njegovu obitelj, tvrdi. Kako bi se branio sa slobode, morao je založiti obiteljsku kuću pod hipoteku jer su mu odredili pritvor do tri godine.

Braneći se sa slobode, u jesen 2016. godine pred kuću mi dolazi lokalna policija i obavještava me da se javim FMUP-u radi davanja izjave. Odlaskom u zgradu FMUP-a u traženo vrijeme izjavu od mene uzima istražitelj Rusmir Abdulov i kolega mu Hadžić. Uzimanje moje izjave u svojstvu svjedoka na sve je više nalikovalo nego na to. Između svega ostaloga, prijetili su mi – ako ne svjedočim protiv generala Ante Gotovine i Zlatana Mije Jelića, da će mi natovariti još jedan UZP, pitali zašto ih štitim više nego svog oca itd. Na isto sam im odgovorio da su to časni ljudi i da nemam što drugo reći”, napisao je Jašarević u otvorenom pismu čije riječi nije opovrgnula ni jedna institucija, javlja Večernji list BiH.

Želi samo istinu

Odbacio je navode iz prvostupanjske presude Suda BiH kada je proglašen krivim po tri točke zločina protiv civilnoga stanovništva. Nazvao ju je politikantskom te je poručio kako će nastaviti borbu: 
”Ne mogu se pomiriti s oznakom ratnoga zločinca jer uistinu to nisam i ne želim biti. Borit ću se do zadnjega jer želim da istina pobijedi.”

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Ja bi miji dala da se malo zabavi sa-menom. Dosla bi ga posjetit u Zagreb.! Samo neka mi posalje autobusnu kartu i neka me saceka na kolodvoru da ne odem za necijim autom.!

  • Zašto i mi ne kažemo samo istinu o svemu. Čuj bio pripadnik specijalni jedinice vojne policije tzv. “Alfe”. Svaki sudionik Domovinskog rata zna da je to bio jedan obični omanji vod koji je sadržavao “heroje” koji nisu imali muda biti na prvoj crti obrane. Tko je god imao vezu bježao je i krio se u vojnu policiju i njih upoređivati sa bojovnicima na prvoj crti obrane je sramotno. Kada se još tome pridoda da je jedinica imala više časnika nego pripadnika onda je još veća sramota, a o tome da je dala i dva generala je za anale gluposti koju jedino “puše” Hrvati Hercegovine. I sada se pitate zašto ih nitko ne “stoji”? Pa tko će ih stajati kada nema tko, izuzev par njih koji se međusobno podupiru dajući privid da su bitni, a u očima stvarnih domoljuba su manji od makova zrna.

    • Jedi govna Majmune,da si ti terena vidio i linije nebi takve gluposti piso…Od takvi sve nas glava boli ratni profitera i jazavaca smrdljivi…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.