“Pila sam 4 litre vode dnevno i izgubila 16 kilograma”

Iako je oduvijek bila aktivna osoba, Oliva Charles se nakon odlaska na studij drastično udebljala. Zbog obveza na fakultetu prestala se baviti sportom i brinuti o ishrani.

Women’s Heath Magazine prenosi da Olivia nije dobila nekoliko kilograma koji su joj smetali nego je dobila kilograme zbog kojih je trebala novu odjeću. Morala je kupiti odjeću u većim veličinama i to uglavnom u crnoj boji, jer se osjećala nesigurno u svemu drugom.

Tada je studirala sestrinstvo na medicinskom fakultetu, ali je shvatila da sama ne slijedi savjete koje planira dati pacijentima i klijentima. Trebala je zagovarati zdravlje, obrazovati druge o tome što znači živjeti zdravim stilom života te kako spriječiti visoki tlak i srčane bolesti, a sama nije živjela takvim načinom.

Prekretnica za nju dogodila se tijekom laboratorijskih vježbi kad su trebali izmjeriti krvni tlak jedni drugima, ali ona nije dopustila da njoj to naprave. Znala je da joj je njezina prekomjerna težina uzrokovala visok tlak, a bilo ju je sram jer je imala samo 20 godina.

Oliva je shvatila da joj je zdravlje u opasnosti i da mora napraviti promjene. Odlučila je piti 4 litre vode svaki dan te pješačiti minimalno 12 tisuća koraka dnevno. Prestala je jesti brzu hranu i pripremala je obroke unaprijed pokušavajući se usredotočiti da jede cjelovitu hranu bogatu nutrijentima. Izgubila je 16 kilograma u tri godine otkako je promijenila svoje prehrambene navike.

Olivia ističe da osim što se bolje osjeća, tolika količina vode sprječava joj želju za alkoholom i sokovima.

Promjene u prehrambenim navikama, promijenile su i njezine fitness navike pa joj je sljedeći cilj istrčati polumaraton, piše Zdrava Krava.

(www.jabuka.tv) 


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.