U Ljubuškom svečano otvorena izložba stećaka

Velik broj posjetitelja okupio u ponedjeljak u lapidariju samostana na Humcu na otvaranju izložbe “Stećci-UNESCO svjetska baština”.

Riječ je o putujućoj izložbi koja je krenula 1. srpnja 2018. godine i za cilj ima obići sve općine na čijem se prostoru nalaze lokaliteti nekropola upisanih na UNESCO listu svjetske baštine od 2016. godine.

Budući da je nekropola stećaka Dilić na Bijači uvrštena na listu UNESCO svjetske baštine, ova izložba je danas stigla i u naš grad.

Na otvaranju su pozdravne govore održali Aida Šabanović ispred Ministarstva Civilnih poslova, arheolog Mirko Rašić, te domaćin izložbe fra Dario Dodig, koji je ujedno i izložbu proglasio otvorenom.

Izložba kroz fotografije i tekstualni opis prikazuje 27 najznačajnijih nekropola stećaka u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori i odlična je prilika da se posjetitelji upoznaju s povijesti stećaka, te ujedno i povijesti ovog kraja.

Dostupna je za besplatnu posjetu svakim danom u razdoblju od 10 do 19 sati do 22. kolovoza., javlja Radio Ljubuški.

Organizator izložbe je Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, a u Ljubuškom je ista postavljena u suradnji s Općinom Ljubuški i J.P. Parkovi Ljubuški.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.