ChatGPT stiže i u Peugeot automobile

Peugeot namjerava ponuditi AI chatbot kupcima svojih automobila u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj i Velikoj Britaniji, a potom i šire u drugoj polovici godine.

Sve veći broj proizvođača automobila među kojima su Mercedes-Benz i Volkswagen, dodaju glasovne asistente bazirane na ChatGPT-u s ciljem poboljšanja sigurnosti na cestama i pomoći kupcima.

To je nova funkcija koja vam omogućava da upravljate sustavima automobila dok držite ruke na upravljaču i gledate na cestu. Pomoći će nam da odgovorimo na različita pitanja i teme, izjavio je Jerome Micheron, direktor za proizvode u Peugeotu.

ChatGPT dolazi u Škodine automobile

Kada vozač aktivira “OK Peugeot” glasovnog asistenta, on će moći odgovarati na različita pitanja, od navigacije do interakcije s putnicima o raznim temama koristeći konverzacijski AI.

Mercedes-Benz je prvi proizvođač automobila koji je ponudio verziju ChatGPT-a američkim kupcima u junu kao dio tromjesečnog beta testiranja. Kompanija koristi saznanja kako bi unaprijedila tehnologiju prije nego je ponudi na drugim tržištima, piše Klix.ba.

Volkswagen je demonstrirao svog novog glasovnog asistenta pokretanog ChatGPT-jem na novoj električnoj limuzini ID.7 prošlog mjeseca tijekom CES-a održanog u Las Vegasu. Ovaj asistent će postati standard u mnogim Volkswagenovim modelima počevši od drugog kvartala ove godine.

Jeste li znali koji je najstariji automobilski znak na svijetu?

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.