Petrov: Mostarsko Sveučilište održava Hrvate na ovim prostorima

U sklopu dvodnevnog posjeta Bosni i Hercegovini, predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov posjetio je u srijedu Sveučilište u Mostaru gdje se sastao s rektoricom prof. dr. Ljerkom Ostojić.

Zahvaljujući na potpori i posjeti visokog izaslanstva Hrvatskog sabora, rektorica Ostojić ocijenila kako je to još jedan znak trajne suradnje između Hrvatske i Sveučilišta u Mostaru.

Napomenula je kako su nastavni programi na Sveučilištu kompatibilni s hrvatskim, da veliki dio profesora, kao i 20 posto studenata, dolazi iz Hrvatske, te da hrvatska država daje financijsku potporu mostarskom Sveučilištu.

”To je sve zalog naše trajne suradnje”, kazala je Ostojić.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov kazao je kako je za njih mostarsko Sveučilište temelj održavanja kulturne tradicije, jezika i obrazovanja hrvatskog naroda u BiH.

”To je institucija koja je zasigurno održala hrvatski narod na ovim područjima i stoga su apsolutno sve hrvatske vlade, bez obzira na politički smjer, bile svih ovih godina partner mostarskom Sveučilište, a to će se i nastaviti”, kazao je Petrov.

Dodao je kako mu je drago što se mostarsko Sveučilište razvija, te što će biti akreditirano, kao što je to primjer sa sveučilištima u Hrvatskoj.

”Vjerujemo kako ćemo time pomoći te biti kvalitetan partner i mostarskog Sveučilišta”, zaključio je Petrov.

Visoko izaslanstvo državnoga sabora Republike Hrvatske, na čelu s Božom Petrovim. Danas će u Mostaru posjetiti Sveučilišnu kliničku bolnicu te Franjevački samostan, a sastat će se i s biskupom mostarsko-duvanjskim Ratkom Perićem.

(Fena)12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.