Petorica kongresnika bila izložena koronavirusu, neki kontaktirali s Trumpom – Jabuka.tv

Petorica kongresnika bila izložena koronavirusu, neki kontaktirali s Trumpom

Petorica zastupnika američkog Kongresa od ponedjeljka su u samoizolaciji, među njima najmanje dvojica republikanaca koji su kontaktirali s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom nakon izloženosti koronavirusu.

Zastupnik Matt Gaetz putovao je u predsjedničkom zrakoplovu Air Force One kojim se Donald Trump vraćao u Washington. Gaetz je objavio da je “11 dana ranije bio u kontaktu s osobom koja je pozitivna na koronavirus”.

Iako zastupnik nema simptoma, ostao je kod kuće i čekamo rezultate njegovog testa, napisala je njegova ekipa na Twitteru. On će ostati u samoizolaciji preporučenih 14 dana.

Jedan drugi republikanski zastupnik Doug Collins, koji se u petak sastao s Donaldom Trumpom, rekao je u ponedjeljak da će ostati u dobrovoljnoj karanteni iako nema simptoma, jer je krajem veljače bio izložen koronavirusu.

Collins je bio iza američkog predsjednika u petak tijekom službenog posjeta Američkom centru za kontrolu i prevenciju bolesti u Atlanti. On se rukovao s Trumpom tijekom tog puta, navode neki mediji.

Dvojica zastupnika su bila izloženi virusu tijekom velike konferencije konzervativaca CPAC, organizirane od 26. do 29. veljače blizu Washingtona.

Trump i njegov potpredsjednik Mike Pence sudjelovali su na toj konferenciji.

Tijekom tog godišnjeg skupa konzervativaca senator Teksasa i bivši kandidat za predsjedničke izbore 2016. godine Ted Cruz, kao i zastupnik Paul Gosar rukovali su se s jednim nositeljem virusa. Oni su u nedjelju navečer rekli da ostaju u samoizolaciji, iako nemaju simptome.

Bijela kuća je u ponedjeljak objavila kako Trump nije testiran na koronavirus.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.