Peticijom Fifi traže izbacivanje Hrvatske sa SP-a zbog Šimunića

Na međunarodnom portalu specijaliziranom za online peticije, Change pokrenuta je peticija za izbacivanje hrvatske nogometne reprezentacije sa svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine, te kažnjavanje reprezentativca Josipa Šimunića

Peticiju je pokrenula organizacija Nefesh Haya koja se pismom obratila i Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA). Pismo je objavljeno na engleskom jeziku, te na srpskom na ćirilici, a potpisala ga je Mira Jovanović.

“Dosta je bilo. Šimunić je četiri puta rekao ‘Za dom’, a publika odgovorila ‘spremni’ – frazu koja je bila pozdrav tijekom II. svjetskog rata za vrijeme ustaškog pro-nacističkog režima. Zamislite da netko iz njemačke reprezentacije u Berlinu izgovori ‘Sieg, heil’. Bio bi to veliki skandal i svijet bi vjerovao kako se vraća vrijeme nacizma’, među ostalim stoji u pismu, prenosi Hina.

U pismu se zahvaljuje Fifi što je otvorila postupak, ali se i traži da krovna nogometna organizacija razmisli o isključenju Šimunića i hrvatske vrste sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu. Peticija za izbacivanje Šimunića i hrvatske vrste sa SP-a je do utorka u 20.00 sati sakupila 4.000 potpisa. (Bljesak.info) 

(www.jabuka.tv)
Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.