Pet stvari koje nikada ne biste smjeli raditi obojenoj kosi

Obojena kosa osjetljivija je od prirodne.

Kemikalije iz boje stanjuju vlasi i čine ih podložnijima oštećenjima pa je kosi potrebna bolja i drugačija njega. Također, postoje neke stvari koje biste trebali prestati raditi ako želite da vaša kosa izgleda lijepo i njegovano, a evo i o čemu je točno riječ:

1. Perete je odmah nakon bojenja

Stručnjaci za bojenje kose savjetuju da pričekate što je više moguće s prvim pranjem kose nakon njenog bojenja. Vlasima je potrebno neko vrijeme da u potpunosti upiju i zadrže boju, pa bi bilo poželjno pričekati najmanje dan prije prvog pranja. Također, trebali biste koristiti šampon za obojenu kosu i to po mogućnosti za svoju boju.

2. Tretirate je toplinom

Fen, pegla i uvijač za kosu štete i prirodnim vlasima, a oštećenja su još vidljivija na obojenoj kosi. Kada je često izložena velikoj toplini, i boja blijedi pa bi bilo poželjno izbjegavati navedeni pribor kad god je to moguće.

3. Zaboravljate staviti regenerator

Čak i ako ga nikada niste imali potrebu koristiti na prirodnoj kosi, obojenoj je regenerator potreban za svjež i sjajan izgled. On ne pomaže samo obnoviti oštećenu kosu već i ostavlja zaštitni sloj koji čuva boju. Koristite ga pri svakom pranju i obilno ga nanesite na vrhove jer su oni najoštećeniji.

4. Ne koristite proizvode za njegu

Obojenoj kosi potrebna je dodatna njega jer gubi sjaj. Ako želite da izgleda zdravo i blistavo, obavezno nabavite neko njegujuće ulje ili serum za kosu i koristite ga nakon svakog pranja.

5. Grubo je trljate ručnikom

Sušenje kose ručnikom u svakom je slučaju bolje od feniranja, prenosi Index.hr. No pri tome ne biste smjele biti grube jer to oštećuje kosu, a ispucale vlasi slabije zadržavaju boju. Kosu je nakon pranja najbolje na pet minuta umotati u ručnik koji će upiti višak vlage, a nakon toga ostaviti je da se osuši na zraku.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.