Pet najboljih načina da izbjegnete mamurluk

Naravno, ako stvarno želite spriječiti mamurluk, uvijek možete popiti nešto bezalkoholno. No, ako ipak želite uživati u alkoholnim pićima, ne morate na kraju završiti s neugodnim mamurlukom.

Postoje strategije koje možete koristiti dok pijete i koje će vam pomoći spriječiti strašni mamurluk.

Prvi korak u sprečavanju mamurluka je znati koliko možete popiti i kojim tempom. Ostalo se odnosi na strateško pijuckanje. Evo o čemu je riječ:

Voda

Onoliko koliko popijete alkohola, toliko popijte i vode kako ne biste nesvjesno potrošili vlastite zalihe vode, savjetuje Lisa Dorfman, dijetetičarka i sportska nutricionistica sa sjedištem u Miamiju.

Stalna konzumacija vode tijekom noći može pomoći usporiti apsorpciju alkohola u krvotok.

Vitamin B

Nekim osobama konzumacija vitamina B-kompleksa prije pijenja alkohola utječe na jačanje sustava, kaže Dorfman. To može ublažiti simptome mamurluka ili potpuno spriječiti njegovu pojavu.

Jedite dok pijete

Pripremite pladanj sa zdravim masnoćama poput sira ili orašastih plodova i grickajte dok pijete.

Čuvajte se tamnijih pića

Tamniji alkoholi poput konjaka, burbona ili viskija uzrokuju jači mamurluk.

Tajna je u tome što takva pića sadrže znatno otrovnije spojeve, tzv. kongenere. Kongeneri, kao i etanol, nastaju kao nusprodukt fermentacije šećera uz pomoć kvasca. Oni su razlog iscrpljenosti i nemoćnosti ujutro nakon izlaska zato što dodatno uništavaju naše tjelesne stanice, uzrokujući tjelesnu dehidraciju, piše Men’s Health.

Pijte ranije

Tako ćete izbjeći cjelonoćna druženja i nespavanje koji uzrokuju još izraženije simptome mamurluka, a vjerojatno ćete i pronaći vremena za cjelovit obrok prije odlaska na spavanje.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.