Pet maštovitih upotreba paste za zube u kućanstvu

Vjerojatno su mnogi, osim za oralnu higijenu, pastu za zube koristili i u neke druge svrhe, npr, kao ‘kozmetičko’ pomagalo za prištiće koje, isušuje uzrokujući njihov brži nestanak.

Donosimo vam još pet maštovitih načina na koje možete iskoristiti pastu za zube

1. Poliranje nakita
Kako bi starom lančiću ili narukvici od srebra ili neke bižuterije dali novi sjaj probajte poliranje s malo paste za zube. Pasta bogata fluoridom može biti vrlo efikasna za čišćenje srebra. Malo paste stavite na nakit i lagano četkajte suhom čistom četkicom za zube. Kada završite nakit isperite u hladnoj vodi, obrišite mekanom krpom i ostavite da se osuši.

2. Čišćenje plastičnih bočica i posuda
Kako bi uštedjeli novac plastične posude koje su poprimile miris probajte isprati s pastom za zube. Uz malo paste miris bi trebao nestati odmah. Isti trik možete probati i s dječjim bočicama.

3. Vraćanje sjaja kromiranim komadima
Kako bi se vaše slavine i sudoperi sjajili dovoljno je malo paste za zube, suha mekana krpa i malo trljanja. Nakon tretmana pastom izgledat će poput novih.

4. Skidanje tragova boje sa zidova
Tragovi bojica na zidovima ne trebaju odmah nužno bojanje. Naime, ukoliko šteta nije velika i na zidu djeca nisu napravila pravo umjetničko djelo od boja, štetu možete sanirati s malo zubne paste. Stavite je malo na spužvu i lagano trljajući odstranite tragove boja.

5. Uklanjanje mrlja od vode s drvenog namještaja
Prije poliranja drvenog namještaja svakako bi bilo dobro odstraniti mrlje od vode koje nerijetko na njemu znaju ostati. Za to će vam odlično poslužiti pasta za zube i mekana krpa. Pastu stavite na krpu, lagano trljajući neestetske mrlje, a potom namještaj ulaštite sredstvom za poliranje drveta.

(Zadovoljna.hr)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.