Pendeš: Plaća vojnika Oružanih snaga BiH veća od plaće vojnika u regiji

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš izjavila je da je plaća vojnika Oružanih snaga BiH (OS BiH) veća od plaće vojnika u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.

Bar unazad godinu dana, plaća vojnika OS BiH je bila veća od plaće vojnika i u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori. A trend odlaska iz BiH postoji bez obzira na nacionalnost, tako da i ljudi koji imaju posao odlaze iz BiH ne videći tu budućnost, istaknula je Pendeš komentirajući nedavni natječaj Ministarstva obrane BiH kojim je otvoreno oko 300 radnih mjesta i dana prilika mladim ljudima za zaposlenje, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je izjavila, taj trend nekada nije povezan sa poslom, poslodavcem, nego je vezan više za političku situaciju i nedavanje nade mladim ljudima. Dodala je kako je u BiH previše negativnih stvari u eteru, te da bi i mediji i svi segmenti društva trebali više učiniti kako bi ukazali i na pozitivne trendove kojih itekako ima i koji se događaju.

Jako je bitna uloga medija kao promotora i pozitivnih događanja, ali i objektivnog informiranja o dešavanjima u zemlji za zauzimanje stajališta ili, bolje rečeno, formiranje javnog mnijenja, istaknula je Pendeš.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Plaće naših političara veće od političara iz susjedstva u postotku prema narodu, pa nitko ništa. Svugdje plaća političara od prosječne plaće radnika je u odnosu 3-5 puta veća, a kod nas 10 puta veća, a siromašniji smo od susjednih zemalja, pa ti gledaj.

  • Uvjek se ravna sa onim losijim ravnaj se sa onim boljim. Ako je kodnas 800 a u susjeda 1000 pa nek i kod nas bude 1000 a ne 700.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.