Paste bez copyja: Google testira zanimljivu opciju na Androidima

Google već neko vrijeme testira zanimljivu opciju koja bi korisnicima telefona koje pokreće Android mogla postati dostupna tijekom sljedećih godinu dana, prenosi Zimo.dnevnik.hr.

Riječ je o opciji “copyless paste”, odnosno lijepljenja teksta bez njegovog prethodnog kopiranja – Google bi u nekim određenim slučajevima sam pogodio (ili pokušao pogoditi) koju riječ ili izraz bi korisnici mogli kopirati i ponuditi tu riječ ili izraz kao prijedlog u tražilici. Npr. ako korisnici pretražuju informacije o nekom restoranu i nakon toga otvore Googleove karte, Google će sam kopirati ime tog restorana te će se ono pokazati u tražilici karata kao prijedlog za upisivanje u tražilicu.

Prve informacije o ovoj opciji objavljene su još prošlog mjeseca, no tada nije bio poznat način na koji će raditi “copyless paste”, a s obzirom na sve veću popularnost glasovnih asistenata, u budućnosti ćemo riječi koje želimo kopirati/lijepiti samo izgovoriti te će telefon sve napraviti sam.

Treba napomenuti kako se ova opcija trenutno testira samo u Chromeu za Android, neće raditi u Incognito modu te će vjerojatno biti omogućena samo na jačim telefonima, ne i na jeftinijim modelima sa slabijim hardverom.

Iz Googlea, naravno, trenutno nemaju komentar na ove informacije te ćemo za implementaciju ove opcije morati sačekati još neko vrijeme – nadamo se kako bi mogla biti dostupna s novom verzijom Androida, odnosno s jednom od njenih nadogradnji tijekom sljedeće godine.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.