Novi Travnik: Pacijent Gabrijel Trbara izgorio u bolnici?

Novotravničanin Gabrijel Trbara (1984.) bio je pacijent u JU Bolnica Travnik u Službi za neurologiju i psihijatriju.

U noći s utorka na srijedu, točnije 19. travnja, iz još uvijek neutvrđenih razloga došlo je do požara u kojem je, prema izjavama obitelji, zahvaćen/zapaljen Gabrijel Trbara.

Gabrijel je u teškom stanju prevezen za Sarajevo, gdje je obavljena operacija i liječnici se još uvijek bore za njegov život, piše Novitravnik.ba.

Više informacija o ovom slučaju očekuje se tijekom tjedna, kada se očekuje službeno očitovanje bolnice.

Kako i na koji način je došlo do zapaljenja tijela nastradaloga pacijenta, zašto se do sada službeno nisu oglasili Ministarstvo unutarnjih poslova ŽSB ili JU Bolnica “Travnik” još nije poznato.

U cijelosti prenosimo tekst od obitelji Gabrijela Trbare, objavljen na Facebook stranici Istina za Gabrijela Trbaru:

“Novotravničanin Gabrijel Trbara, koji je bio pacijent u JU Bolnica Travnik u Službi za neurologiju i psihijatriju, u noći sa utorka na srijedu, 19. travnja., zavezan je dvostrukim kaiševima za krevet, zapaljen je i ostavljen da gori. U nemogućnosti da sebe spasi, a bez ičije pomoći, Gabrijel je dobio teške opekotine po objema rukama te stomaku.

Trenutno se nalazi na aparatima u bolnici u Sarajevu, gdje se doktori bore da ga spase. No, roditeljima se ne dopušta da ga vide. Ono što je uslijedilo nakon ovog monstruoznog čina je to, da je se sve pokušalo zataškati. Prema riječima njegovih bližnjih oni još ne znaju da li je policija obavila propisno uviđaj, niti to da li je sudski vještak bio prisutan.

Prema saznanjima, djelatnici odjela nakon paljenja, sve su pacijente iz te sobe premjestili, dušek i sve dokaze izbacili van, a zidovi na kome su ostavljeni tragovi gorenja su okrečeni. Ovakav slučaj je nezapamćen u povijesti praksi bolnica, ne samo u Bosni i Hercegovini, već vjerujemo i šire.

Ono što je navedeno je to da se Gabrijel sam zapalio. Međutim, dovoljno je samo logikom slijeda događaja zaključiti da je to teoretski nemoguće. Naime, po riječima djelatnika on je bio vezan te noći za krevet. Svaki put prije tog procesa pregledaju se temeljito svi dijelovi tijela i svaki dio kreveta u slučaju da ne bi postojale neke opasne supstance.

Ruke su mu bile vezane, ne uz tijelo, gdje se nalazi posteljina i deka, već odvojeno od tijela i rastegnute u suprotnim smjerovima. To znači da je poslije vezanja morao ispružit šake te da nije bilo moguće uzeti upaljač niti igdje izazvati vatru.

Još jedan detalj upada u oči, a naime to je da je on gorio određeno vrijeme te da su mu obje ruke izgorile. Da bi vatra bila zapaljena na jednoj strani ruke i došla do druge, potrebno je mnogo duže vrijeme. No, najveća tragedija ovoga što se desilo, je to što je Gabrijel, dok je gorio, vrištao i zvao u pomoć, a njemu nije imao tko da pomogne.

Apelira se na sve medije, da se raspitaju o ovom slučaju, da ovo što se desilo, ne padne u zaborav, te da oni koji snose bilo kakvu krivicu i propust, krivično i odgovaraju.”

(www.jabuka.tv)
5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.