Park Sajmište: Nova rasvjeta otkrila dodatne čari osvježenog Borka

Nova rasvjeta u parku Sajmište u Širokom Brijegu stavljena je u funkciju, čime je dodatno naglašena atraktivnost parka čija je obnova još uvijek u tijeku.

LED rasvjeta prvi je put upaljena u četvrtak i izazvala je vrlo pozitivne reakcije Širokobriježana koji relativno tople večeri kraja veljače i početka ožujka koriste za šetnju Borkom, prirodnim biserom Širokog Brijega.

U sljedećem razdoblju očekuje se instalacija LED rasvjete u Ulici Silvija Strahimira Kranjčevića, od Male škole do Restorana “Vrelo” u Borku, gdje će biti obojani i iskorišteni postojeći rasvjetni stupovi.

Ovime su radovi u parku Sajmište ušli u završnu fazu, u kojoj će se “sitnijim” zahvatima uređivati i ispunjavati postavljeni okvir, dok je većina “grubih” radova uglavnom gotova.

Podsjetimo, u lipnju 2018. godine potpisan je Ugovor za infrastrukturne radove na lokalitetima park Sajmište i kanjon Borak. Ugovore su potpisali u ime Grada Širokog Brijega gradonačelnik Miro Kraljević i u ime izvođača A3 d.o.o. direktor Josip Kožul.

Projekt uređenja parka Sajmište i kanjona Borak izradili su Pero Ćeškić i Boris Soldo, u sklopu projekta Adriatic Canyons Adventure Tours – Adriatic Canyoning.

Pero Ćeškić za portal Jabuka.tv ranije je istaknuo zadovoljstvo napredovanjem radova te je naveo da će projekt do punog izražaja doći za dvije-tri godine, kada se i vegetacija razvije u potpunosti.

Realizacija ovoga pothvata predviđena je u sklopu projekta “Adriatic canyoning”, kojim su partneri iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore aplicirali u okviru 1. poziva Interreg-IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020., u okviru njegove treće prioritetne osi “Unaprjeđenje razvoja turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine”.

Uz ove, infrastrukturni radovi obuhvaćaju: Rekonstrukciju parka Sajmište gdje je planirana rekonstrukcija parka, instalacija sustava za navodnjavanje i kanalizaciju, električne instalacije (postavljanje rasvjete), nabava parkovne opreme; dječje igralište; rekonstrukciju ulice od parka Sajmište prema restoranu Borak i priprema brdskih šetnica kroz kanjon Borak (popravak šetnica i izgradnja četiri odmarališta).

Vrijednost radova iznosi 529.403,92 KM, a završetak cjelokupnog projekta planiran je za kraj 2019. godine.

Borak u novom ruhu: Sajmište poprima budući izgled

“Adriatic Canyoning”: Detalji projekta koji će oživjeti Široki Brijeg

(www.jabuka.tv)44 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.