Pariz: Hrvati opljačkani, jedan navijač pretučen

Dva hrvatska navijača opljačkana su, a ujedno su im uz novac ukradene i putovnice u nedjelju na dan susreta.

Pritom je jedan od dvojice pokradenih i pretučen u tom razbojništvu grupe pljačkaša.
Spomenuta dvojica navijača obratila su se za pomoć HNS-u odnosno hrvatskom navijačkom veleposlanstvu.

Navijača hrvatske reprezentacije koji je uletio na travnjak Parka prinčeva tijekom susreta Hrvatske i Turske privela je francuska policija. Zadržan je preko noći u pritvoru, a sukladno tom svom prijestupu bit će i adekvatno kažnjen, piše Slobodna Dalmacija.

S druge strane, Dubravko Perec, MUP-ov voditelj odjela za sprečavanje nereda na sportskim natjecanjima, rekao je Hini kako niti jedan hrvatski navijač nije priveden u Parizu prije niti nakon utakmice Hrvatska – Turska.

Premda je francuska policija utakmicu između Hrvatske i Turske označila jednom od najrizičnijih u prvom dijelu Europskog prvenstva, pariški ogled je završio bez incidenata, međutim oba saveza bi ipak mogla dobiti novčanu kaznu.

Hrvatski navijači su cijelo vrijeme sjajno bodrili ‘vatrene’ izuzev incidenta u devetoj minuti utakmice kada je dio navijača uzvikivao ‘Za dom spremni,” zbog čega bi Hrvatski nogometni savez (HNS) ponovo mogao ‘dobiti po džepu’. Turci bi pak mogli platiti kaznu zbog nekoliko petardi koje su doletjele s dijela tribina na kojima su bili njihovi navijači. Navijači obje reprezentacija zapalili su i nekoliko baklji.

Prema službenim UEFA-inim podacima, na utakmici je bilo 43,842 gledatelja pri čemu je bilo najmanje 13,000 hrvatskih navijača.

Jedini incident prije utakmice dogodio se nekoliko stotina metara od ulaza u stadion kada su navijači pariškog PSG-a napali turske navijače. Velika skupina Parižana okomila se na turske pristalice, a ozbiljniji sukob spriječen je brzom intervencijom policije. Mediji su objavili kako je među ultrasima PSG-a bilo i srpskih navijača, koji su se htjeli osvetiti Turcima za ubojstvo navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istambulu prošle godine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.