UEFA pokrenula postupak protiv HNS-a

Kao što se i očekivalo, Disciplinska komisija Europskog nogometnog saveza (UEFA) pokrenula je postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) zbog nekoliko incidenata hrvatskih navijača za vrijeme utakmice protiv Turske, javlja Hina.

UEFA je pokrenula postupak zbog dva prekršaja – zbog pirotehnike, te zbog utrčavanja navijača na travnjak nakon što je Luka Modrić postigao pogodak.

Krovna nogometna organizacija “Starog kontinenta” pokrenula je postupak i protiv Turskog nogometnog saveza također zbog dva prekršaja. Zbog pirotehnike, te zbog bacanja raznih predmeta na teren.

Odluku o možebitnoj kazni UEFA će donijeti 21. srpnja, javlja Hina.

Otkako je počeo EURO UEFA je pokrenula postupke i protiv Ruskog, te Albanskog nogometnog saveza. Protiv Rusa je pokrenuta istraga zbog divljanja navijača za vrijeme utakmice protiv Engleske, rasističkih ispada, te pirotehnike, dok su Albanci na udaru zbog pirotehnike i nedoličnih poruka na tranasparentima. UEFA će o Rusima odlučivati već 14. lipnja, a o Albancima 21. srpnja.

Podsjetimo, koncem svibnja FIFA je žestoko kaznila hrvatsku nogometnu reprezentaciju s dvije utakmice igranja bez gledatelja, te novčanom kaznom od 150.000 švicarskih franaka zbog neprimjerenog ponašanja dijela navijača na prijateljskim susretima protiv Izraela u Osijeku te protiv Mađarske u Budimpešti.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.