Papin izaslanik Hoser dolazi u BiH, tijekom tjedna stiže u Međugorje

Mons. Henryk Hoser, posebni papin izaslanik za Međugorje, trebao bi u ponedjeljak doći u Bosnu i Hercegovinu. Tijekom ovoga tjedna dolazi u Međugorje, gdje će ostati nekoliko mjeseci, neslužbeno doznaje Dnevnik.hr.

Dolazak papina izaslanika mons. Henryka Hosera u Međugorje sve je bliži. Službenih detalja njegova dolaska nema. Nitko od franjevaca ne želi komentirati što će se događati idućih dana.

Kako neslužbeno doznaje Dnevnik.hr, papin bi izaslanik u ponedjeljak trebao doći u Sarajevo, a tijekom tjedna otići će i u Međugorje, gdje je sve spremno za njegov dolazak kojemu je cilj vidjeti pastoralne potrebe i mogućnosti.

“Sam mons. Hoser je izrazio želju da sudjeluje u radu s hodočasnicima. Tu je sve spremno za njegov doček, tu će se smjestiti i boraviti, a i mi ćemo pratiti, kao i vi, kako će se to odvijat””, kazao je Željko Vasilj iz Turističke zajednice Međugorje.

Planiran je sastanak s kardinalom Vinkom Puljićem, franjevcima, ali i biskupom Ratkom Perićem, koji je nedavno opet negirao ukazanja u Međugorju, prenosi Dnevnik.hr.

Papin izaslanik mons. Hoser neće se, kako tvrdi, baviti pitanjem ukazanja, nego isključivo potrebama hodočasnika.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.