Ivan Kvesić prvak Balkana u karateu, reprezentaciji Hrvatske ekipno zlato

Na 19. karate prvenstvu Balkana koje se ovoga vikenda održalo u Čačku u Srbiji uspješni su bili i članovi karate Kluba Hercegovina – Zagreb, gdje je nastupilo njih pet (Tina Marić, Lucija Čatlak, Ivan Kvesić, Ivan Martinac i Anđelo Kvesić), kako u pojedinačnom tako i u ekipnom dijelu.

Prvak Balkana u kategotiji -84 kilograma je Ivan Kvesić.

Kvesić je u prvoj borbi pobijedio Vujadinovića (MNE) 5:0, zatim Matijevića (SLO) 4:2, Antjika (MKD) 3:0, u polufinalu Cvrkotu (SRB) 8:0 te u finalu Čonga (BIH) 2:0.

U pojedinačnom dijelu Ivan Martinac i Anđelo Kvesić su izgubili za broncu, a Tina Marić i Lucija Čatlak u prvoj borbi.

U ekipnom dijelu borbi reprezentacija, gdje su okosnice bile A. Kvesić, I. Martinac i I. Kvesić, rezultati su: protiv Makedonije 3:0, protiv Slovenije 3:0, protiv Srbije 3:0 i protiv  Crne Gore 3:0. Hrvatska je osvojila 1. mjesto u muškom dijelu, a djevojke Lucija Čatlak i Tina Marić osvojile su 3. mjesto.

“Jako zahtjevno i naporno razdoblje za ekipu, vikend za vikendom nastupi, poslije sedmodnevnih priprema reprezentacije radili su Svjetski Kup Laško, zatim Karate 1 – Premijer Ligu Roterdam, ovoga vikenda prvenstvo Balkana, sljedećega vikenda Karate 1 – Premijer liga Dubai i nakon toga na Zlatni pojas Čačka.
Uza sve ove zahtjeve uzastopnih nastupa koji su pred natjecateljima kluba, jako je važan čimbenik održavajući trening kako bi ostali na što većoj razini izdržljivosti, napraviti kvalitetnu prevenciju od ozljeda da ostanu zdravi i nepovrijeđeni u ovoj fazi sve do završnih priprema pred Europsko prvenstvo, naravno uza situacijski dio treninga koji je neizbježan sve do prvenstva”, rekao je trener Danijel Vučić, priopćeno je iz Karate kluba Hercegovina – Zagreb.

(www.jabuka.tv)
2 komentara

  • E Bože mili da su ovi karatisti iz Zagreba ili Splita nebi moga ostat na HTV od intervjua. Ali pošto su oni iz Kočerina, Širokog onda te činjenice triba prešutit. Ljigav narod a mojim Kvesićima iskrene čestitke a i ostalima!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.