Papa se rukovao sa Spidermanom pa se brzo saznalo tko je iza kostima

Superjunak stripa i filmski lik Spiderman, čovjek pauk, rukovao se u srijedu na općoj audijenciji s papom Franjom, što nije prošlo nezapaženo među prisutnima.

Unatoč nesnosnoj vrućini, muškarac u tijesnom crveno-plavom kostimu strpljivo je čekao svoj red u VIP loži u društvu sa skromnije odjevenim svećenicima, prije nego se dugo rukovao sa Svetim Ocem kojemu je podario Spidermanovu masku koju “više ne nosi”.

Njegov dolazak u dvorište Apostolske palače gotovo je oteo pozornost Papi, odjevenom u bijelo. Superjunak kojeg su djeca oduševljeno pozdravila, napravio je i nekoliko selfieja s odraslima.

U kostimu se zapravo skriva 28-godišnji Talijan Mattia Villardita, čiju je životnu priču u srijedu ispričao Osservatore Romano, službeni vatikanski list koji je inače više usmjeren na teološke teme.

Mladić, zaposlen u luci u Liguriji, na sjeverozapadu Italije, zadnjih godina kao volonter obilazi bolnice odjeven u svoj kostim kako bi vratio osmijeh na dječja lica. Kako bi bio što sličniji svom junaku svaki dan se bavi sportom.

I sam je čitavu mladost proveo po bolnicama gdje se liječio od urođene bolesti, prenosi Hina.

Početkom godine Mattiji Villarditi talijanski predsjednik je uručio visoko odličje za nesebično pomaganje drugima.

(www.jabuka.tv | Foto: Reuters)

9 komentara

  • Čekamo Betmene, Supermene i ostale. Ovo je tipično reklamiranje momka i njegovog dobrotvornog rada. Ako niko nije znao za momka, sad sigurno zna. Ako mu to paše, ok, njegova stvar. Ali meni je neprikladno.

  • Ovi ”neprikladni” licemjeri/jebivjetri, aj sutite majke ti, rodjenoj majci ne bi pomogli a ne radili ovo sta ovaj momak radi, ali bitno da to vama vrijedja nekakve ultrakonzervativne predodzbe i ideje

  • Papa je sebi Papa, a ovaj momak je sebi takav kakav jeste. Momku svaka čast, prtpostavljam da je u životu učinio više dobrih djela nego sam Papa. Bog vidi sve! Kakve veze ima kako je obučen. I Papa je obučen drugačije nego ostali, i on je samo čovjek, nije Bog. Ako ovaj momak može ovako obučen doći pred bolesnu dječicu, a oni su sigurno Bogu draži od Pape, zašto nebi mogao i pred Papu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.