Papa posvetio uskrsnu molitvu starijima i bolesnima – Jabuka.tv

Papa posvetio uskrsnu molitvu starijima i bolesnima

Papa Franjo posvetio je svoju popodnevnu javnu molitvu na Uskrsni ponedjeljak starijima i bolesnima, kao i štićenicima staračkih domova, rekavši da se nada da su im njegove riječi dale ohrabrenje i nadu.

Molitvu poznatu kao Regina Caeli (Kraljice neba) izmolio je u Vatikanu i prenosila se na internetu. Službeno je njome završeno uskrsno slavlje u Katoličkoj crkvi.

Ovo je druga godina zaredom da je čelnik Crkve u Vatikanu morao predvoditi uskrsno slavlje u spomen uskrsnuća Isusa Krista pod strogim pandemijskom mjerama.

Nije bilo hodočašća u Rimu tijekom vikenda i veliki trg Svetog Petra u ponedjeljak je bio gotovo prazan.

Uskrs je vrhunac crkvene godine za kršćane vjernike.

U uskrsnoj poruci u nedjelju, 84-godišnji Franjo pozvao je na više cijepljenja protiv covida-19 i u siromašnijim zemljama, pred nekoliko sudionika u bazilici Svetog Petra, prenosi Hina.

Argentinski Papa je također upozorio protiv ratova i utrke naoružavanja u svijetu.

Papa Franjo vodio uskrsnu misu uz ograničenja

(www.jabuka.tv | Foto: AFP)


3 komentara

  • Ovaj papa je izda hrvatski narod. Papa Ivan deseti je pisa 925 godine kralju Tomislavu da su Hrvati “specialissimi filii” (specijalna dica) katoličke crkve a papa Franjo se poklanja najvećem neprijatelju kaolika – pravoslavnoj crkvi.

    • Katolička Crkva nije nacionalna, a ‘najveći neprijatelj’ katolika nije pravoslavlje već sebeljubje, oholost i idolatrija, gdje svakako spada obožavanje nacije odnosno naroda. Neprijatelj je svakako i slaba razina obrazovanosti, u 21. stoljeću, kao i nekakvo mitološko tavorenje u srednjem vijeku.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.