Papa Franjo vodio uskrsnu misu uz ograničenja – Jabuka.tv

Papa Franjo vodio uskrsnu misu uz ograničenja

Papa Franjo na Uskrs je vodio jutarnju misu uz ograničenja zbog pandemije koronavirusa, a kasnije u nedjelju će održati i svoje tradicionalno obraćanje “Urbi et Orbi” iz bazilike svetog Petra.

Samo 200 ljudi je zbog restriktivnih mjera protiv covida-19 moglo prisustvovati jutarnjoj misi.

Uskrsna misa bi se prije pandemije održavala na Trgu svetog Petra, pred desecima tisuća hodočasnika.

Franjo je ove, kao i prošle, pandemijske godine, misu održao u bazilici svetog Petra, uz prijenos na internetu.

I misama uoči najvećeg kršćanskog blagdana prisustvovao je samo ograničen broj vjernika.

Papa će u nedjelju održati svoj blagoslov “Urbi et Orbi” (Gradu i svijetu) koji se tradicionalno održava na Uskrs i Božić te nakon izbora novog poglavara Crkve.

Trenutno su restriktivne mjere na snazi diljem Italije, a cijela država je proglašena “crvenom” zonom između 3. i 5. travnja jer vlada u Rimu želi ograničiti kontakte tijekom blagdana, piše Hina.

Italija, zemlja s 60 milijuna stanovnika, od početka pandemije imala je 110 tisuća umrlih s covidom-19.

(www.jabuka.tv | Foto: Filippo Monteforte)


6 komentara

    • Popina priča o nekakvim ‘sintezama’!? Hegel je objasnio svijet ideja odnosno ideju ‘sinteze’ koja je rezultat suprotstavljanja teze i njene suprotnosti – antiteze, a ako kojim slučajem predmetna ideja sporadično i ne bi odgovarala činjenicama, onda bi to time bilo gore po činjenice; što će reći – poricati će ih se ili skrivati, eliminirati, sve naime one koje, odnosno kakve, ne bi dakle odgovarale ideji kako je ona prvotno bila zamišljena. U tom grmu leži zeko, odnosno mantijaška ideologija o osobnom idealiziranju tj. žrtvovanju koje je potrebno odnosno koje ima za cilj uspostavu odnosno sintezu “božjeg i carskog”. Kad se ta sinteza ostvari, slijedi povjest – korupcija, nepotizam, razvrat, klanje, razapinjanje, izgoni, progoni itd., a sve u ime božje. Ukratko, popina je odavno već za penzije.

  • Ono sto vrijedi za Papu ne vrijedi za sirokobrijeske fratre. Sramotno ponasanje, ignoriranje svih i svega. Treba pod hitno traziti da se ovog zupnika posalje u mirovinu

  • Ono sto vrijedi za Papu ne vrijedi za sirokobrijeske fratre. Sramotno ponasanje, ignoriranje svih i svega. Treba pod hitno traziti da se ovog zupnika posalje u mirovinu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.