Papa imenovao biskupa za Međugorje!

Papa Franjo imenovao je danas nadbiskupa Henryka Hosera, S.A.C., umirovljenoga biskupa Varšave-Praga (Poljska), Apostolskim Vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis.

Kako se navodi, radi se o isključivo pastoralnoj službi, nastavljajući se na misiju Posebnoga izaslanika Svete Stolice za župu Međugorje, koja je bila povjerena mons. Hoseru 11. veljače 2017. i koju je on dovršio u prethodnim mjesecima.

Svrha je poslanja Apostolskoga Vizitatora osigurati čvrstu i trajnu pratnju župne zajednice u Međugorju te vjernika koji ondje dolaze na hodočašće, čije potrebe iziskuju naročitu pozornost, priopćeno je iz Vatikana.

Podsjećamo, nadbiskup Hoser je u travnju 2017. godine rekao kako je u Međugorju dobio pozitivne povratne informacije o Međugorju i svemu što se događa – pastoralu, vjernicima, posjetama, molitvama…

U Međugorju se ponovno nalazi svjetlo. Budite nositelji toga svjetla, potrebne su nam te točke svjetlosti u svijetu koji upada u tamu, rekao je na prvoj konferenciji za medije poljski nadbiskup, koji je u Međugorju boravio kao poseban Papin izaslanik.

Objasnio je i kako je specifičnost Međugorja broj ukazanja.

Specifičnost Međugorja je broj ukazanja, čak 47.000 ukazanja, kao i njihovo mjesto. Međutim, ni to nije ništa čudno – recimo u Lourdesu se Gospa ukazivala u špilji, u Fatimi iznad hrasta, a ovdje prema vidiocima ukazanja idu sa osobom, a to može biti kod kuće, na putu, u crkvi…. i te specifičnosti otežavaju rad donošenje konačne, pojasnio je Hoser.

U kolovozu je potom za poljsku Katoličku informativnu agenciju rekao kako bi ukazanja u Međugorju trebala biti priznata, prenose Grude-online.info.

Sve ukazuje na to da će ukazanja biti priznata, možda već ove godine. Ne zaboravimo da je Kongregacija za nauk vjere predala cijelu dokumentaciju Državnom tajništvu Svete Stolice koje sada radi na tome. Konkretno govoreći, moguće je priznanje prvih sedam ukazanja, onako kako je to predložila komisija kardinala Carmilla Ruinija. Teško da se može dogoditi drugačija odluka jer je nemoguće da bi šestoro vidioca lagalo 36 godina. To što govore je smisleno. Nema među njima ljudi koji imaju nekakvih psihičkih problema, rekao je nadbiskup poljskoj agenciji.

(www.jabuka.tv)


38 komentara

 • Ratku nije problem Međugorje,nego što ne kontrolira novac koji se vrti u Međugorju…Novac je očito problem za sve nesuglasice….

 • Ma nije Ratko na aparatima, cijela Crkva je na aparatima osobito od kad je Franjo vodi.
  Tako da je ovo logičan slijed događanja.
  Raspad sistema iznutra.
  Samo se naši naivci bore raspravljajući o međugorju. Je se ukazala 50000 puta ili nije.
  Na koncu zar smo toliko glupi da se ukazuje 50000 puta, a stanje sve gore i gore.
  Zato mjesta radosti nema.

 • Licemjer!! Koja glupost! Nisu je priznali, ali aj ti tamo biskupuj! Eto , ono sto toliko puta pisala: oni nemogu kontrolirati opticaj novca drugacije!! Koliko ima Hrvacki biskupa da su u drugoj drzavi!! Ako neko zna, neka napise!!! To je borba za monopol!! Nista drugo! Tu crkva, Bog i vira nemaju veze!!! Koda nema biskupa u nas!!

  • Luce samo ti novci u glavi. Uzmi malo dida pod ruku izvedi ga na sladoled nemozes nista sa sobom ponjeti. Jesu te franci i svicarci pokvarili.

 • Za ” anonimno u 15.39::: laje ti caca!!!! A ti i brani rezuc okolo!! I ja bi da imam koristi!!! Jos je umirovljen!!! Morete li zamislit koji luksuz njega ceka!!! Vidicete!! Pa pisite!!!

 • Već sam napisao da je cijela crkva na aparatima, bojim se da vrlo malo veze ima novac kojeg crkvi ionako ne manjka. Tu sliku su nam nametnuli mediji.
  U njemačkoj najmanje vjernika a najviše love. Zato su i najutjecajniji. Pa šire svoje liberalne ideje.
  Franjine poteze treba sagledati u širem kontekstu.
  Recimo u južnoj americi.
  U peruu postavlja kardinala koji se javno zauzima za rodnu ideologiju u školama.
  U boliviji opet kardinala koji i nije teolog, ali zato je imao priležnicu i (samo) dvoje djece.
  Malo sagledajte kuda to sve smjera, jer kad uđe u uho, postaje pomalo ‘normalno’.
  Istina o međugorju malo koga zanima. Franju sigurno ne.
  Već se nabacivao izjavama koje ste očito pozaboravljali.
  Ne znam tko će na kraju ucviljen ostati.

  • Zasto zenu zoves prileznica ako lezi kraj kardinala??? Zovi je kardinalovica a njega prileznik i kako ti to molim te znas ta ne kezis ta kraj kardinala u Argentini???Ajde reci svega ti kako???

  • Papa Franjo je najbolji papa kojeg su mogli odabrati, covjek upravo ide u korak s vremenom i priblizava Crkvu i Boga ljudima u danasnje doba. To sto bi ti i ovi arhaicni biskupi htjeli da je i dalje 15. stoljece i da se Crkva mijesa u sve i da je doslovno isto sto i drzava, da je zena jednako jedinica za radjanje djece i otirac za muza, to je druga stvar, takvi se opiru papi Franji i njegovim opravdanim prozivkama jer znaju da nece moci vise zivjeti kao lordovi dok pritom propagiraju skromnost i siromastvo, a to sto ti mrzis ovoga ili onoga jer je drugaciji i to pritom umotavas u laznu vjeru, to je TVOJ problem, a ne problem pape Franje koji je jako dobro detetirao probleme Crkve kao arhaicne i krute organizacije kojoj treba TEMELJITI preustroj.

 • Pa nije baš papa Franjo tolko loš ili liberalan kolko nam ti sugeriraš.
  Ima on, naravno,nekih poteza koji nas Hrvate pomalo iritiraju ali to opet ne znači da on radi nešto što se kosi s naukom Katoličke crkve i onoga što je Isus Krist ostavio u apostolat svojim vjernima.
  Papa Franjo, istina je,mora uzdrmati crkvu iznutra kako bi je malo prodrmao i trgnuo iz drijemeža i učmalosti u koju je pomalo zapala nakon rušenja berlinskog zida.
  Još je puno prije njega jedan drugi papa Ivan XXIII REKAO DA BEZ NEKOG “DAŠKA POZITIVNE LUDOSTI” CRKVA NE MOŽE napredovati i to doista jeste tako mada se na prvi pogled čini proturiječno.
  Ovaj papa čini ono što njegov prethodnik nije mogao ili nije stigao zbog svojih poznih godina i snage koja ga je polako ali sigurno napuštala kako je to u svojoj poruci javnosti prilikom odstupanja obznanio papa emeritus (danas) Benedikt XVI.
  još je papa Benedikt XVI.IZJAVIO DA JE Katolička Crkva kao lađa koja pušta vodu na sve strane, čas se naginje na jednu ,čas na drugu stranu, škripi i čini se kako bi se svaki trenutak mogla potopiti ali usprkos svemu tome ipak plovi i ide dalje iz luke na pučinu i opet nastavlja plovidbu.
  Papa Benedikt XVI. je tražio da se Katolička Crkva kao po uzoru na neku golemu zgradu ili staru i vrijednu a pomalo zatvorenu palaču, širom rastvori, i na vratima i prozorima kao bi svjež zrak ušao i prodrmao težak zrak i omarinu koja se s godinama nakupila.
  Taj zrak i taj jaki vjetar koji donosi svježinu i budi u nam onaj osjećaj jakosti i udisanja životne energije u sebe jeste kao dašak Duha Svetoga koji vodi i upravlja Kristovom crkvom u svako vrijeme ,čineči baš ono što je Katoličkoj svetoj crkvi tada najpotrebnije .

  • Noina arka je praslika Crkve Kristove, to Crkva (još uvijek) spominje u molitvi, a ta ista arka je značila spas putnicima.
   Sliči li ti današnja crkva na lađu koja nudi sigurno spasenje?
   Da postoji kontinuitet u djelovanju od Ivana 23. do Franje je istina, samo svaki za svog vremena.
   Čim je se Crkva počela prilagođavati svijetu počeo je strmoglavi pad, kojemu ćemo biti svjedoci.
   Sam Franjo je na mala vrata odobravajući drugi civilni brak uveo novu, grešnu praksu. I propast duša.
   Primajući u audijenciju ženu operiranu u muško koja opet ima svoju ženu šalje jasnu poruku što o tome da mislimo. I opet blagoslovio propast duša.
   Riječima ‘tko sam ja da sudim’ opet šalje prejasnu poruku što da mislimo o sodomitskim vezama. I opet podržao propast duša.
   Uistinu treba biti slijep pa reći kako ne odstupa od Nauka Crkve i Učiteljstva.
   Umjesto da kaže kao i Gospodin Isus bludnici :idi i ne griješi više, on se smješka u kameru.
   Nabrojah samo par stvari koje mi padoše na pamet, a iščitavajući dokumente i postupke koji nisu zanimljivi medijima možeš stvoriti sliku o ovom što pišem.
   O ekumenizmu i izdaji koju nosi sa sobom ne treba ni govoriti.
   To vjersko bratstvo i jedinstvo ne može završiti drugačije nego ovo naše nedavno.
   Da je Bog jedan, pogotovo da vjerujemo u istog boga kao i muslimani koji izričito niječu Isusovo Božanstvo, za uskrsnuće vele da se pričinilo, privid, opsjena.
   Da na Oltar, žrtvenik na kojem se događa nekrvna žrtva za naše spasenje postavljaju raznorazne toteme i mnogobožačke idole, samo pokazuje koliko je daleko otišao od Nauka.

   • Crkva se apsolutno NUZNO mora prilagoditi svijetu u kojem zivi, inace ce kao arhaicna institucija propasti zbog svoje nepromjenjivosti i sterilne prakse, o cemu ti pricas, nije ti ovo srednji vijek da je Crkva = Drzava. Kakvi fanatici ovdje zive bokte… Zamisli drskosti da se pravis vecim Katolikom od Pape, i da bolje znas od poglavara Katolicke Crkve i nekakve tekstove ovdje citiras, bolesno… Ali isto tako i tipicno za Hercegovce koji smatraju da su Boga osobno prisvojili i da jedini imaju pravo tumaciti njegove rijeci.

    • Crkva nije propala 2000 godina upravo stoga što se nije tako naglo i toliko mijenjala. Nauk pogotovo.
     Ti ustvari nisi ni shvatio razlog i bit postojanja Crkve, a to sigurno nije ovo što Franjo danas radi.
     No naivni i površni vjernici, ali i ljevičari kao što si ti, vjeruju da je Papa bog i da se nijedna njegova ne propituje.
     Tvoja podrška Franji je najsličnija pljesku sdpeovaca pri izglasavanju IK.
     A pošto ti kao ni kolege ti lijeve, pobornici teologije oslobođenja, ne da ne shvaćate, već ne želite ili ne možete shvatiti Crkvu u svim njenim dimenzijama i da je ova vidljiva, vojujuća samo dio opće Crkve, nemamo o čem diskutirati.
     I na koncu, bar danas nije teško biti veći katolik od pape.

     • Smijesan si bolan. Ti pripadas narodu koji npr. smatra sasvim normalnim da razrijeseni fratri vode svete mise, da su u otvorenom sukobu s poglavarom Crkve, i jos kazes ”na koncu, bar danas nije tesko biti veci katolik od pape”. Pa bolan sam se rani, ti time ne porucujes nista nego da si u sekti, a ne pripadnik katolicke Crkve. Mani se ti ”ljevicara” poput mene, cinjenice su cinjenice, to sto si ti tvrdokorni i nepromjenjivi zatucani fanaticni ”vjernik”, i sto smatras da znas i vrijedis bolje od Pape, apsolutno sve govori o tvom kredibilitetu.

 • Za nebitno :
  Nemam pojma odakle ti ideja da podržavam razriješene i istjerane bivše franjevce?
  A glede Franje, pa najlakše ti je usporediti recimo njegove avio-izjave ili intervjue Scafalariju sa djelovanjem prethodnika mu.
  Ne treba biti genije pa uočiti ne raskorak nego potpuni prekid sa 2000nim Naukom Crkve.
  Sveci, među kojima ima podosta i Papa, su glavu gubili za Istinu, a ovaj zabavljač bi dao podosta toga za jedan bljesak aparata ili naslovnicu novina.
  Glumi zvijezdu, tako se i ponaša.
  O njegovoj oholosti i nadobudnosti dovoljno govori što je prvu večer nakon konklava uzeo ima Franjo, što se nije usudio niti jedan mu prethodnik, kao ni recimo ime Petar, što bi bilo vrhunac umišljaja.
  Ili misliš da nisu čuki za njih?
  Kako tada, tako i dan danas.
  I da, moja blagopokojna baba, koja je znala samo velika slova čitati, tiskana, je bila veći katolik i vjernik od Franje. I teolog.
  Znala je o teologiji i Crkvi, Svetim Tajnama, Vječnosti, Spasenju više čak i od tebe. Mada taj level nije teško dostići.
  Sveti Grgur Nazijanski piše kako su u vrijeme prije svetog Sabora o Kristovu Božanstvu i Čovještvu, raspravljale babe po tržnicama, pekarama, javnim kupalištima je li Bog ili Čovjek.
  Izgleda da je Franjo vratio tu eksluzivu u današnje vrijeme.
  Dok ti raspredaš o Crkvi koja je Tijelo Kristovo. A ne kopčaš.
  Vrati se RTLu i njihovu tumačenju Svete nam Vjere. I podršci Franji.

 • Boze komentara. Pa dajte ako vec mislite da ste u pravu, zasto se lazno potpisujete. Zalosti moja ljudi. Ja evo anoniman da ne budem ni na cijoj strani , slobodno i sliku stavite pa da glasamo

  • Anonimnost je kod ovakvih rasprava dobra, jer bi u nedostatku argumenata se išlo na udarce ispod pojasa.

   Od recimo nečije ljepote do desetog koljena unatrag.
   Ono po seljački.
   Ako netko teži istini, najmanji problem je anonimnost.
   Svrstavanje na bilo koju stranu nije svrha rasprave, niti minusi i palci dolje.
   Svrha je potaknuti na promišljanje i korištenje Bogomdanog mozga kroz vjeru i ono što su nam Crkva i Sveti Oci ostavili.
   Ime, prezime, izgled, status, zvanje, zanimanje su apsolutno nebitni.
   Bit svega je da se vjera uči, preuzima, prihvaća od za to kvalificiranih učitelja i tumača, a to sigurno nisu RTL, novine, senzacionalistički tabloidi i neuke i isfrustrirane, nezadovoljne persone tipa Nebitni ili koji god vjerski beskičmenjak.
   Ako je religija opijum za narod, kako su nas učili ljevičari i komunisti, pitanje je što troše današnji neoliberali i gorenavedeni.
   Što god to bilo opasno je, kako za njih same tako i za okolinu.
   A da bi se o nečemu raspravljalo, neophodno je raspolagati bar minimum znanja i informacija.

 • Rim i Vatican će biti uništeni to je svakome jasno. Pa tako i Fatima Međugorje itd sva mjesta gdje se vjera zloupotrebljava i gleda samo zarada i novac !!

 • Molim uredništvo da mi objavi komentar.
  Ako mislite da je nepoćudan, pošteno bi bilo i da me upozorite.
  Jer nije pošteno da me na ovaj način isključite iz bilo kojeg razloga. Ipak se posveti vremena i truda koji vi ne poštujete a ovisite o čitanosti i broju pregleda.
  Cenzura na ovaj način ne vodi ničemu.

 • ,Ja, sam anonimno s malim slovom (a) mada to ne znači ništa drugo doli ono da sam druga osoba od nekog drugog anonimca koji ima prvo veliko početno slovo a.Zapravo, nije to ni bitno, bitni su naši pogledi i naš vjerski i životni stav o pitanjima vjere koja se svakodnvno dotiče većine nas, samo što neki to dobro vide osjećaju i trpe na svojoj duhovnoj ili tjelesnoj razini a nekih drugih se to jednostavno kolko vidim nimalo ne dotiče.
  Ili su potpuno neizainteresirani za duhovni aspekt svoga postojanja, dakle življenja i kao takvi nisu na meti nikakvih silnica koje ih i ne primjećuju kao vjernike dostojne kušnje ili su samo deklarativni vjernici a iskonski vjerojatnije prikriveni ateisti.
  Skratiću i vratiću se na temu o kojoj se ne slažemo. Zar doista ovaj papa radi išta što bi se kosilo s učenjem našeg Gospodina?
  Zar Gospodnje Milosrđe nije veće od svih naših padova, svih naših slabosti i svih naših nevjera kojima svakodnevice svjedočimo.?
  Što drugo kaže ovaj papa a što več prije njega nije govorio papa Benedikt XVI. ?!
  Ili što je govorio Benedikt XVI. a da već prije to isto nije govorio Ivan Pavao II.!
  mILOSRĐE, MILOSRĐE , ETO TO JE KLJUČNA RIJEČ KOJA PONAJBOLJE OPISUJE PONTIFIKAT ovog pape Franje!
  S jedne strane imamo Božje milosrđe koje je veliko, sigurno beskrajno veliko i neiscrpno i s druge strane imamo mizeriju , to jest ljudsku slabost, ljudsku bijedu koja s uvijek iznova oslika ponovljenim grijehom koji ga odvaja od Boga. S jedne strane imamo čovjeka koji nema mogućnost neprestanog opraštanja a s druge strane imao milosrdnog Oca koju tu mogućnost ima i koji je uvijek spreman iskazati svoje milosrđe onome koji se kaje za svoje grijehe i propuste koji su svojstveni nama ljudima napose nama kršćanima koji se uzdajemo u to Božje neizmjerno milosrđe kojima nas Otac skrušene obasipa,
  Eto o tome ti svaki dan govori papa Franjo o neizmjernom Božjem milosrđu Oca koji se nikada ne umara gledajuči svoje voljeno biće svoju djecu udaranu od strane zla i zloga koji ih nastoji otrgnuti od Otca i gurnuti na put propasti. Stoga papa Franjo uporno zove i proziva one grješne i odmaknute od kuće očeve da se vrate i bace Ocu u zagrljaj jer ih On nikad nije ni zaboravio niti odbacio nego je uvijek njegova ruka bdijela nad njima i željno čekala trenutak povratka u Dom Očev.
  Upravo o tome ako se pogleda pažljivije svaki dan govori papa Franjo…Nije on nimalo odlutao od učenja našeg Gospodina nego se i danas nakon dvije tisuće godina isto kao što je i On tada činio obraća onima koji si žedni i gladni čuti glas onoga daje život i koji i sam jeste život.
  Milosrdje je njegovo veće od svih naših slaboća i opraštanje je njegovo više od svih naših padova kojima se možemo odmaknuti od njega.
  Milosrđe je ključna riječ pape Franje. On samo čini i radi ono što je u apostolat odavno ostavio nama svima naš Učitelji naš Spasitelj.
  Uostalom sam Isus Krist je rekao da ne dolazi zbog pravednika na Zemlju nego zbog grješnika. Njegove riječi kako ne treba ljiječnika zdravima nego bolesnima i dan danas isto kao i prije dvije tisuče godina odzvanjaju stijenkama našeg srca i uvlače se u sve pore našeg promišljanja i našeg bitka.

  • Slažem se u potpunosti…cijeli pontifikat pape Franje poručuje Bog je milosrdan. Vrlo jednostavno i srčano baš kao što je i bio sam sv. Franjo. Problem je jedino što nas ima puno savršenih misleći da nama ne treba milosrđe.

 • Anonimac s malim ‘a’.
  Ovo je tipičan primjer modernog katolika, sladunjava duhovna limunada, koja izaziva osjećaj bljutavosti.
  Najbitnije je da se pozivaš, i ti i Franjo, na milosrđe. Koliko god zaserete, Bog će oprostiti.
  E pa pajdo, nije tako.
  Zaboravljaš ds je Bog i Sudac.
  A ako je Sudac, onda možeš zaboraviti na to što ti poturaš pod milosrđe.

  U zabludi si i to velikoj, jer propovijedaš ko i Franjo, samo vi radite što hoćete, Bog je milosrdan, sve će oprostiti.
  Bog jest milosrdan, ali ako tu milost primiš isključivo putem sakramenata.
  A to podrazumijeva promjenu, temeljjitu.
  Ovo što ti sladunjavo pripovjedaš je školski primjer utjecaja protestantizma, od Ivana 23. Do danas.
  Produkt toga vidimo danas. Rasturenu Crkvu.
  Aninimno je s velikim slovom jer je takva opcija ponuđena. No nisam se sjetio i na taj način glumiti lažnu poniznost.
  A ako si muško, ovo pisanje ti je na sramotu.

  • Anonimno s velikim “A” pogodak u sridu! Tocno takvo je stanje danas u KC i “katolici” apsolutno ne poznaju svoju vjeru i ne mogu uopce argumentirano raspravljati nego samo prepricati neku sladunjavu floskulu koju su negdje pokupili.
   Kao katolici i pripadnici KC smo duzni biti poslusni crkvi jer pise – “Isus je bio poslusan do kraja”. Ali Isus je bio zidov, a nije bio poslusan nadleznoj zidovskoj nomenklaturi. Poslusan samo Bogu i Istini! Isus je zapravo bio anarhist u ono vrijeme kad malo bolje promislis. Zato dragi moji katolici i vjernici – Bibliju u ruke i citajte, proucavajte tekstove, ucite o zivotima svetaca i – koristite mozak. Istina neka bude vodilja i nema greske. Btw nije nimalo jednostavno…

 • Daj ne prdite gluposti jer samo Bog sudi kakav papa i razni bakrači da sude. I ko god voli desnicu i crnu boju taj je zlom zadojen i glumi vjernika a takvi ste velika većina na ovome.

  • Ako sam ja otac i imam povjerenu mi djecu, ja sam odgovoran za njihov odgoj, izdržavanje, odjeću, obuću, hranu itd.
   Ako zakažem u bilo kojem dijelu, krivac sam.
   Ako im ne usadim vjeru, ljubav prema Bogu, Crkvi, bližnjemu, krivac sam.
   Ako ih naopako učim, usađujem im pogrešne vrijednosti, krivac sam.
   Osobito dok su mali, nesposobni sami rasuđivati.
   Tako bi i Franjo trebao biti duhovni otac, jer papa i znači otac.
   Da ispravno načava, da čuva polog vjere, da vodi vjernike, a ovdje mislim isključivo katolike, na put spasenja. To mu je zadatak od kad je postao svećenik pa sve do papinske službe.
   A što on čini? Daje besmislene i s katoličkim naukom nespojive izjave.
   Što je još gore, daje dvosmislene izjave i poluistine. A poluistina je gora od otvorene laži jer onda ovi sladunjsvo-bljutavi katolici, nespremni, neuki, neinformirani uzimaju kako im volja.
   U Svetom Pismu Gospodin kaže neka je vaše da – da, a ne-ne.
   I nema dalje.
   Kod Franje toga nema, daje nam obljutavljnu sol.
   A ako nekog prosuđuješ, njegova djela i nedjela, ne znači da sudiš. Ta neću mu ja kaznu izricati.
   Ili ako netko ubije čovjeka, ja ću reći ma šta ima veze, ne tiče me se, ne sudim.
   Gluposti u tumačenjima Svetog Pisma u kojima prednjače limunada-katolici.

 • Anonimni sa A a kada si Otaci i učiš djecu mržnji to jest širiš ustašku propagandu a što si tada ti i takvi kao ti ?? Same sluge zloga nečastivoga !! Usput kunete se u vjeru i ližete oltare . Takvih je većina na portalu .

 • Bezlično Anonimno u 19.38.
  Ne znam gdje ti u katoličkom nauku nađe ustaštvo?
  No ako si mislio na zdravi nacionalizam, nasuprot globalnom liberalizmu, onda jesam nacionalista.
  Učim djecu da su katolici, hrvati, domoljubi, Bogoljubi.
  Osjećaj pripadnosti je urođen, Bogomdan. Pripadnost obitelji, narodu, Crkvi.
  Nasuprot pripadnosti nekome ili nečemu je individualizam.
  A nije dobro da je čovjek sam, govori Bog još prvom patrijarhu, Adamu.
  Pa sve do Gospodina Isusa, kada govori da gdje su dvojica ili trojica itd.
  Sam čovjek je izgubljen. Bez žene, bez muža, bez obitelji, bez župe, bez naroda, građanin.
  Tuga.
  A najbolje se to vidi kada je opasnost u pitanju. A život naš im itekako obiluje.
  Ono čime nas zapad siluje, nagovara, prijeti, ucjenjuje, to je anacionalnost, građanstvo tobožnje, nova religija individualaca, samotnjaka jer zgodnije je tako vladati.
  Isperi mozak i vladaj.
  Iščupaj iz korjena i vladaj.
  Pokidaj veze i vladaj.
  Odvoji od Crkve i vladaj. Odnosno uništi Crkvu i vladaj.
  Tu su postigli itekakav uspjeh.
  A ti si primjer, riječima protiv nečastivog, djelima uz njega.
  Pa u nacionalizmu vidiš fašizam, u liberalizmu slobodu.
  I blaženi Stepinac je bio nacionalist, zdravi, a tko sam ja da sudim??

 • Nitko razuman u zdravom odnosu prema naciji i vlastitoj državi ne će vidjeti nekakvo zlo. Tko u tome vidi zlo, to je posve siguran znak da mu je zlo u srcu i da su djela i djelovanje tmine i zloga zaposjeli to srce i našli u njome sklonište.
  Ta sam Gospodin Naš Isus Krist kaže da srce govori i čini ono što je u njemu.
  Onog čega je srce puno, tog se djela takvim čine.
  Niste mi jasni nijedan od vas dvojice sa svojim stavovima koji su tako nasuprot jedan drugome da su potpuno različiti u pristupu vjeri i nauku crkve a opet ,obojica vas , našli ste zajedničku crtu, to jest zajedničku točku u neprihvaćanju poglavara svete Rimske Crkve našeg papu Franju.
  Jednostavno, graniči sa nelogičnošču vaš različit pristup i stav o današnjem položaju čovjeka vjernika u Crkvi i o ulozi Katoličke Crkve u današnjem svijetu.
  Obojica, imate itekako suprotan pristup tim krucijalnim problemima svakidašnjice koja naročito guši današnjeg europskog čovjeka i obitelj koja se u nekoć tradiciona<alnoj i konzervativnoj Europi ,današnjim neoliberalnim pristupom kršćanstva nalazi u umjetno izazvanoj krizi čiji korijeni nisu tu nego su stigli od negdje drugdje ,izvana i silom se stavljaju na mjesto koje im ne pripada.
  Papa Franjo je zasigurno pravi Kristov učenik i možete se vas dvojica do mile volje nabacivati blatom na njega zbog nekog nepostojećeg, nevidljivog, zapravo imaginarnog odstupa pape Franje od tisućljetnog naslijeđa Svete Crkve.
  Tog odstupa kod ovog pape kao ni kod njegovih prethodnika nema .
  On postoji samo u glavama i srcima nekih koji su sebi zadali nekoju ulogu koja im ni po čemu ne pripada a vjerojatno ni ne priliči po nikakvim crkvenim pa i ljudskim zasadima vjere.
  Čovjek se može umisliti i pomisliti za sebe da su gotovo svi drugi na krivom putu a da je samo on ostao na pravom putu vjere i da je samo on dužan ispravno citirati i shvaćati apostolat vjere kroz nauk crkve.
  Uglavnom ,tu je riječ o nemaloj oholosti koja se zasadom Zloga i umilnim šaptanjem nauho ,čini kao slatka pjesma koja vodi ka pravom cilju.
  Sjetiti se Naše pramajke Eve i zavodničkog šaptanja ,umilnog i tako opjnog , koje joj je srce zarobilo, pamet pomutilo, požudo razgoilo i od Boga otelo.
  To je ,po meni, ono isto umilno šaptanje koje ti šapuće slatko nauho i govori ono što želiš čuti. A to što želiš čuti, pa to je oduvijek bilo u tebi i skrivalo se ispod gomile pepela zapretano kao ona žeravica koju samo treba razgrnuti i lagano puhnuti kako bi se opet razgorila i svom snagom zapalila. Ne trebaš uzimati k srcu kao ispravno sve ono što čuješ u scu kao slatku pjesmu i opj ni pjev zavodnika koji ti šašće i šapuće i govori ti kao su svi u krivu a ti si gle, jedini ispravan i vidiš ono što drugi ne vide.
  Sama činjenica da tako razmišljaš , već ti unaprijed govori da nisi u pravu glede Svete Crkve i (ovog)pape Franje jer ti je oholost sigurno zarobila srce i onda ti naravno priječi da stvari vidiš doista onakve kakve jesu.
  A jesu takve da poglavara Svete Crkve Rimske vidiš očima koje zaslijepljene slatkim pjevom Zloga i siktanjem koje te omamilo vidiš kao neprijatelja umjesto kao Oca naše Katoličke crkve od Isusa odabranog. Kažem ti iskreno, otkloni to zlo sjeme sumnje koje ti je zasjelo u srce i koje te odvlači od toplog i sigurnog krila naše svete Majke Crkve.
  i nije mi nikako jasno da mi itko razuman i vjeran K.C može imputirati neopravdane, bezočne i lažne nazive o limunadi katoliku ili o nekom deklarativnom katoliku. Onaj tko zna prepoznati zamke Zloga i njegove pakosne , đavolske skrivene himbe i zasaditi ih u nečije nesigurno srce i tako ga svladati bez ikakve borbe, dakle ,onaj tko to zna vidjeti, uvidjeti i prwepoznati kao takve instruirane od zla i od Zloga nije i nikada ne može biti nikakv limunada katolik ili deklarativni krščanin. Ja nasuprot tome, dapače mislim i vjerujem kako je riječ o borcima koji znaju da pripadajuvojujučoj Crkvi koja s esvakodnevno na duhovnoj a vrlo, vrlo često i na stvarnoj vremenitoj zbilji bore i sa đavolskim spletkama sila tame i sljedbenika Zloga koji se više i ne skrivaju i ne boje otvoreno pokazati svoje djelovanje u današnjem svijetu, naročito EUROPI.

 • Za” xyz” 2.6. u 14.36 18::: nisam ja kriva sto je tebi slama u glavi!! De , odgovori:: Zasto papa nije mosera posla u Afriku ili Lurd??? Eto , ispada meni su novci u glavi! Pajdo, ovde mi katolici imama srkvenog poreza 600. fr!, pa mise, svice, lemozine, kad neko ozdal dojde isto kupe!! Nemoj misliti da ne dajem nista!! A necu se tebi i portalu falit!! Eto , bez uvrede ono za ” slamu” , znam da si pametan, odgovori zasto sad dolazi! Triba one u Afriki odminit isto! Koliko i je doli oslo pomoc ili zamjenit ???

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.