Papa Franjo traži da zemlje obustave masovne deportacije migranata – Jabuka.tv

Papa Franjo traži da zemlje obustave masovne deportacije migranata

Papa Franjo u ponedjeljak je zatražio od svih zemalja da značajno poboljšaju svoj odnos prema migrantima i da prestanu s masovnim deportacijama.

Franjina poruka dolazi u vrijeme rastućeg antiimigrantskog raspoloženja u Europi i izvan nje nakon valova dolazaka migranata i napada islamskih ekstremista. Franjo je zatražio od vlada da prihvate, zaštite i integriraju migrante.

On je apelirao da se pojednostavi proces davanja humanitarnih i privremenih viza i odbacio je arbitrarne i kolektivne deportacije kao “neprimjerene”.

Kazao je da “nas princip osiguranja dostojanstva svake osobe obavezuje da uvijek dajemo prioritet osobnoj sigurnosti nad nacionalnom sigurnošću”, prenosi AP.

(Fena)


6 komentara

 • Aj Vrano moli boga i ne petljaj se u sve i svašta.Sve ih treba potjerat do jednoga jer i oni što će ih rodit za 50 godina če silovat i vršit atentate.Ili ih vodi u Argentinu ako ih toliko voliš.

 • Ovaj Papa hoce da dokrajci ovu jadnu europu. Znaci da zadrzimo kozojebe da nam zene siluju i da ih mi hranimo. E moj Papa lako tebi iz Rima pametovat hajde ti sa njima zivi. A u njihovoj svetoj knjizi stoi da je dozvoljeno nevjernika ubijat. a nevjernik je svatko tko ne vjeruje u poslanika muhameda heheh ni tebi se ne pise dobro ali briga tebe ti si osamdesetu prevalio a potomaka nemas. Pa kazes neka muslici siluju pljackaju ubijaju a ti kazes zadrzite ih neka ih. Neznam sto da kazem.

 • Papa, proseci malo Italijom ti itvoji bliski suradnici! Nece ti pasti na pamet tako nesto! Triba nji u vrt g. Merkel poslat!

 • Ja neznan šta je s našin papon Francekon!Nije mi jasno da on ne vidi kako dolaze kao invazori i predatori u krščansku Europu da je nasilno ili natalitetom okrenu na islam. Nema umjerenog islama , on može opstati samo ako druge koje naziva nevjernicima baci pod noge. iSLAM,JEREDNOSTAVNO NE PODNOSI DA KRAJ NJEGA EGZISTIRA I POSTOJI DRUGA VJERA.
  Islam je vjera koja sve druge vidi kao neprijatelje. Nekoliko primjera u zadnjih par godina, recimo, Pascal Bruckner i Alain Finkelcroat(namjerno croat) otvoreno su pisali knjige , znanstveno utemeljene i dokazima potkrjepljene kako islam guši i uništava sve oko sebe što nije iz njihove vjere.
  U Srednjo Afričkoj Repubici su prije tri godine srušili kršćansku vladu i izvršili državni udar svrgnuvši izabranu vlast ,iako je riječ o zemlji u kojoj živi više od 80 posto kršćana. Srušili su desetine kršćanskih crkvi i ubili tisuće ljudi sve dok nisu došli francuski legionari i zatukli ih povrativši legalno izabranu vlast.
  primjer drugi,u Angoli ,koja je 99 posto kršćanska zemlja, također su prije 4 godine digli pobunu u nekim mjwestima gdje ih živi svega nekoliko stotina tisuća. Sve su to bili muslimanski doseljenici iz susjednih šerijatskih država u kojima nema kršćana. Pobili su na stotine domicilnih Angola, i spalili na desetine crkvi.
  Lokalna vlasst uz pomoć vojske ih je sredila i nakon toga zabranila islam u Angoli kao nereligiju nego kao sektu koja potiče mržnju i nasilje. Srušili su im sve džamije koje su napravili kao doseljenici u zadnjih dvadeset godina sada žive mirno bez vjerskih poziva na rat. Nešto slično će skoro, prije ili kasnije dogoditi se i U Europi. Ne poštuju europsku kulturu i žele namretnuti svoj nazadan šerijatski način života kršćanima Europe. To nikako ne može izać na dobro. Nažalost , ona njemačka nacistkinja Merkel,očito više voli islamiste nego Židove. Nešto slično je radio i onaj nacistički luđak i psihopat Hitler koji je jedan od najvećih ubojica dvadesetog stoljeća.I on je vlastiti narod odveo u propast i postao simbol genocida nad Židovima koji su itekako doprnjeli svakom kulturnom, znanstvenom , sociološkom i zdravstveno humanitarnom razvoju Europe kakvu poznajemo i u kojoj živimo danas.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.