Papa Franjo prihvatio odreknuće od službe apostolskog nuncija Luigija Pezzuta

Sveti Otac Franjo prihvatio je odreknuće od službe apostolskog nuncija u Bosni Hercegovini i Crnoj Gori mons. Luigija Pezzuta koje je, zbog navršene dobne granice, podnio mons. Pezzuto, naslovni nadbiskup Torre di Proconsolare, izvijestila je u utorak, 31. kolovoza 2021. Apostolska nuncijatura u Bosni i Hercegovini.

Nadbiskup Luigi Pezzuto rođen je 30. travnja 1946. u mjestu Squinzano (Skvincano) na jugoistoku Italije. Za svećenika nadbiskupije Lecce (Leće) zaređen je 25. rujna 1971. Diplomirao je teologiju, a u diplomatsku službu Svete Stolice ušao je 1. travnja 1978. te bio na službi u Papinskim predstavništvima u: Gani, Paragvaju, Novoj Gvineji, Brazilu, Senegalu, Ruandi i Portugalu, prenosi KTA.

Otpravnikom poslova a.i. u Apostolskoj nuncijaturi u Republici Kongu i Republici Gabonu imenovan je 18. listopada 1995.

Apostolskim nuncijem u Republici Kongu i Republici Gabonu imenovan je 7. prosinca 1996. Dana 22. svibnja 1999. imenovan je apostolskim nuncijem u Ujedinjenoj Republici Tanzaniji. Apostolskim nuncijem u Republici Salvadoru i Belizeu imenovan je 2. travnja 2005.

Poznaje francuski, španjolski, portugalski i engleski jezik.

17. studenoga 2012. Njegova Svetost Benedikt XVI. imenovao ga je apostolskim nuncijem u Bosni i Hercegovini.

(www.jabuka.tv/Foto: IPA/Pixsell)6 komentara

  • Nikako ne mogu razumiti ljude koji skrivaju pedofile,ne kaznjavaju ih nego kao baja ostario,pa ode u mirovinu?

  • Papa je u raljama svjetskih mocnika i prevaranata. A sve se vrti oko prokletog novca. I on je dio te velike price, kao i americki presjednik, Merkel, Brisel izd… Ocito su svima isti sefovi iz sjene koji sve to finansiraju i guraju ovaj narod u propast i nestanak… posteno je odstupiti a ne sudjelovati u zavjerama i prljavim igrama…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.