Papa Franjo pozvao vjernike “da ne rađaju više djece nego što mogu priuštiti”

Papa Franjo navodno je pozvao vjernike da ne rađaju previše djece, u pokušaju rješavanja problema globalnog rasta populacije, prenosi Independent.

Botaničar i redovni član Papinske akademije Peter Raven otkrio je detalje o navodnim Papinim porukama izrečenim tokom radionice na temu “kako spasiti prirodni svijet”.

Prema portalu LifeSiteNews, Raven je na press konferenciji rekao da “u određenom trenutku moramo ograničiti broj ljudi na svijetu”.

”Zbog toga su Papa Franjo i njegova tri prethodnika uvijek tvrdili da ne treba imati više djece nego što možete priuštiti da pravilno odgojite. U svrhu postizanja socijalne pravde širom svijeta, mi moramo pronaći načine da se prirodni resursi distribuiraju na osnovu samilosti i ljubavi”, dodao je.

Katolička crkva ne podržava nijednu metodu umjetne kontrole rađanja, ali Papa Franjo je prije godinu dana izjavio da izbjegavanje trudnoće ne znači “apsolutno zlo”.

(www.jabuka.tv)
18 komentara

  • Sto je ovom papi,to je pitanje? Prije su obitelji imali i do 10-ero djece i djeca uz sve siromaštvo su dobro odgojena,a danas i jedno dijete uz silne muke i napore ne moze samostalno zivjeti, nije u pitanju materijalno siromaštvo vec je problem siromaštvo duha, i djeca odgojena pod staklenim zvonom nesposobna za zivot…Ovakva papina izjava pored one poredbe sa zecevima mu nije trebala. ..

    • Sve isto potpisujem.i pripisujem papirom bezgrešnosti što se ne bi slozio….nije sve u tom dragi vranjo nego je u društvu puno veći problem evo recimo mi točno znam što nas u Hercegovini pored lopovluka nepotizma korupcije droge ugrožava nas teror sviju institucija od javnih značajno stipee. Zašto pa zato što tamo i ne rade svoj posao nego rade po nalogu bilo to bilo kojeg naroda nacije vjere…i da mi Hrvati jesmo ugroženi jer nas hebaju gdje god stignu i nije točno da nismo ugroženi u tom obliku i stanje je još gore….zato papa kaži istinu istinu o ugroženosti nacionalnoj pored one korupcije istinu i jedna druga su znak jednakosti

  • Bravo papa…Nek’ netko pametnu koju kaže…Što se mene tiče ja bih pojedincima oduzimao djecu eto koliko ih dobro odgajaju i drže do djece ..A sve veliki katolici, nadžidžali 3,4 dice pa žene same odgajaju a oni ko fol skrbe o o obitelji, naravno njoj ubrzo to sve dodije pa dicu ne odgaja nitko…A sad pljuje kvazikatolici ko vas hebe

  • Ma Oglo dragi, ti što ne goje dicu, njima je puno i jedno. A normalnoj materi ne more dodijat gojit dicu. Prva mater ne može pustit dicu kako bilo. To je jače od nje. Koliko god ih ima….

  • Jabuka daj vise prestani prenosit vijesti o papi sa sekularnih portala koji konstantno uzimaju iz konteksta i izvrcu papine rijeci!! Sta privlacite klikove na takav nacin #thingspopefrancisdidNOTsay

  • Papa je racionalan covjek! To sto su obitelji prije imale pi desetero moze znaciti da supruznici nisu bili u stanju kontrolirati svoje seksualne porive, pa djece “koliko Bog dadne”. Treba i u braku zivjeti cistocu i planirati djecu koliko je to moguce, ali djecu odgajati u vjeri, te poduciti, koliko je moguce, o svijetu u kojemu se nalaze. Bravo papa 🙂

  • Ovim papa nije kazao ništa što već nije dio katoličkog nauka o odgovornom roditeljstvu. A, to što je nama to nepoznato je potpuno drugi problem!!!

  • Afrika i Azija samo štancaju ,ko zečevi, prosjek 7-8 djece , a Europa samo jedno,i onda ,naravno, migranti navale na Europu, jer u svojim zabitima ne mogu se ni prehraniti a kamoli živjeti dostojan život. Sljedeći korak je naravno sukob kultura i sukob civilizacijsko-religijskog nerazumjevanja i nepoštovanaj zemlje domaćina u koju pridošlice dolaze. Svaki sljedeći korak vodi samo u nove podjele i religijske sukobe novopridošlica sa starosjediocima. Sukob na globalnoj razini između pripadnika jedne niže, zaostale subkulture?! sa starom kršćanskom uljudbenom kulturom-tad postaje neminovan i neizbježan.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.