Mostarski studenti imaju priliku studirati u Rusiji

Predstavnici Veleposlanstva Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini održali su u ponedjeljak na Filozofskom fakultetu mostarskoga sveučilišta prezentaciju o mogućnostima studiranja u Rusiji, odnosno dodjeli stipendija Vlade Ruske Federacije za akademsku 2017./2018. godinu.

Ataše za kulturu Ruske Federacije u BiH Ana Ivljeva podsjetila je kako svake godine Vlada Ruske Federacije nudi stipendije za obrazovanje u Rusiji stranim državljanima, uključujući i BiH i sve narode koji tu žive.

”Uz osnovne dokumente potrebna je samo velika želja te dobre ocjene”, kaže Ivljeva.

Što se tiče studiranja, naglasila je, riječ je o programima od filozofije i filologije do matematike i kemije uz mogućnost studiranja, ne samo u Moskvi ili St. Petesrburgu, nego i u drugim ruskim gradovima.

Napominje kako poznavanje ruskoga jezika nije obvezno jer se za one koji ga ne znaju organizira pripremni fakultet gdje se ruski jezik, uz predmete iz buduće struke, kulturu i povijest Rusije, izučava na godinu dana, a tek onda slijedi glavni studij.

Ruska vlada nudi besplatan studij i smještaj u njihovom studentskom domu uz simboličnu stipendiju, koja je, podsjećamo, u 2016. godini iznosila 40 američkih dolara.

(Fena)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.