Papa Franjo pokrenuo aplikaciju “Klikni pa moli”, ali nisu svi oduševljeni: “To uništava obitelji”

Papa Franjo pokrenuo je aplikaciju “Click to Pray”, u prijevodu “Klikni pa moli“, kako bi bio u korak s vremenom i vjernicima omogućio da mole zajedno s njim.

Sam ju je prezentirao na nedjeljnoj misi, a u jednom danu skinulo ju je milijun ljudi diljem svijeta. Slična molitvena aplikacija već postoji u Hrvatskoj.

Umjesto prekriženih ruku do molitve jednim klikom. Papa Franjo ponovno je dokazao da je u trendu.

Htio bih vam predstaviti službenu platformu Papine svjetske molitvene mreže: Kliknite za molitvu. Ovdje ću postaviti molitvene nakane za Crkvu, kazao je vjernicima papa Franjo, poglavar Katoličke crkve.

Aktivirao je svoj profil te pozvao sve da mole zajedno s njim.

Osobito pozivam pozivam mlade ljude da preuzmu aplikaciju, pozvao je papa Franjo.

Putem aplikacije, koja je dostupna za android i IOS uređaje može se moliti s Papom, a tu su i molitve za svako doba dana.

Meni je to fenomenalno, naš papa Franjo je super dragi lik, makar je meni ispred katedrale najljepše doći i pomoliti se, priznala je osoba iz Zagreba, piše RTL Hrvatska.

Ima i onih kojima se ne sviđa.

Da se čovjek može moliti gdje god želi, a ne s ovim aparatima koji su uništili i obiteljske živote, rekla je Zlata Tami iz Dugog Sela.

Dragan Petric, urednik časopisa BUG smatra da se Crkva ovako prilagođava vremenu u kojem živimo.

Sada imaju aplikacije i omogućuju svojim korisnicima vjernicima da žive brže da molitvu odrade brzinski dakle, samo jednim klikom na ekran tableta umjesto stvarnim izgovaranjem recitala molitve, objasnio je Dragan Petric, stručnjak za tehnologiju.

Na misi, u osami ili putem aplikacija – gdje god da bila – važno je samo da je molitva iskrena.

IOS: Kliknite ovdje

Android: Kliknite ovdje

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.