Je li Hrvatska pokradena? Evo rezultata ankete uglednoga rukometnog portala

Hrvatska je u dramatičnoj završnici druge utakmice drugog kruga izgubila od Njemačke 22:21 i ostala bez borbe za medalje.

Bila je to ružna, gruba i teška utakmica bez puno golova. Za svaki gol se trebalo pošteno namučiti, a sam finiš utakmice bio je posebno dramatičan.

Šipić je u 57. minuti zabio za 20:19, ali Nijemci vade golmana i izjednačuju da bi nakon Duvnjakova promašaja Pekeler iz kontre zabio za 21:20 na početku 59. minute. Hrvatska je krenula u napad, a u duelu s Karačićem Wiede je pao na pod. Lopta je došla do Štrleka, koji je skočio i bio fauliran. Bio bi to prekršaj za sedam metara i za remi, no dogodilo se nešto sasvim drugačije. Suci su dosudili probijanja Karačiću i dali su loptu Nijemcima.

Hrvatska klupa je u tom trenutku potpuno poludjela na inače sasvim solidan danski sudački par. Karačić im se nosio u lice i smijao se njihovim odlukama, a Igor Vori, Davor Dominiković i Lino Červar odjurili su prema delegatu i zapisničkom stolu te protestirali zbog takve odluke.

U sljedećem napadu Gensheimer je zabio gol za 22:20, piše Index.hr, a nakon što je Zlatko Horvat smanjio na 22:21, Nijemci su držali loptu do kraja susreta i vrijeme je iscurilo.

Što se tiče suđenja, ono je, s obzirom na sve okolnosti, bilo i više nego korektno i nemamo se što vaditi na suce. Ipak, ono probijanje što su sudili Karačiću… To nije bilo probijanje, a bio je to možda i ključni napad utakmice, nakon utakmice rekao je Mirza Džomba.

Za razliku od Džombe, koji za poraz nije krivio suce, Lino Červar je bio posve drugačijeg mišljenja. Odmah nakon utakmice suce je optužio da su lopovi i da je Hrvatska teško pokradena, a slično je govorio i danas.

Na naslovnici Handball.planeta, najuglednijeg rukometnog portala na svijetu, prevladavaju članci vezani za utakmicu između Hrvatske i Njemačke, verbalne eskapade Červara prema danskim sucima su u prvom planu, a isti je portal donio i anketu s dva pitanja:

Suci su pogriješili i direktno su utjecali na rezultat

Suci su dosudili ispravno, Karačić je napravio faul

76% čitatelja tog portala smatra da je Hrvatska drastično oštećena.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.