Papa Franjo biskupima: Ne primajte homoseksualce – Jabuka.tv

Papa Franjo biskupima: Ne primajte homoseksualce

Papa Franjo upozorio je ovoga tjedna biskupe da pažljivo ispitaju kandidate za svećenike i odbiju svakoga za koga posumnjaju da bi mogao biti gej, objavili su u četvrtak lokalni mediji.

Dobro pripazite kada primate sjemeništarce, širom otvorite oči, rekao je Papa, navodi servis Vatican Insider dnevnoga lista La Stampa.

Ako imate neke dvojbe, bolje da ih ne primate, dodao je Franjo.

Poglavar Katoličke crkve sastao se s talijanskim biskupima samo nekoliko dana nakon što je jedan Čileanac, žrtva zlostavljanja svećenika, izjavio kako mu je Papa u privatnom razgovoru rekao da ga je Bog učinio homoseksualcem i da ga on voli takvoga kakav jest.

Vatikan je odbio komentirati navode lista koji proturječe medijskim nagađanjima da Papa ublažava kruta crkvena stajališta o homoseksualnosti. Crkva ju je, ako se aktivno prakticira, osuđivala kao nemoralni poremećaj.

“Duboko ukorijenjene” gay sklonosti

U dokumentu iz 2005., koji je objavio Franjin prethodnik Benedikt XVI., Vatikan kaže da bi Crkva mogla u svećenički red primiti one koji su dokazano nadišli svoju homoseksualnost najmanje tri godine.

No, primanje u službu treba zabraniti aktivnim homoseksualcima i onima s “duboko ukorijenjenim” gay sklonostima te onima koji podupiru gay kulturu, piše u dokumentu.

Najnovije Franjine upute biskupima mogle bi smiriti konzervativce, zabrinute dramatičnom promjenom jezika Crkve o homoseksualnosti otkako je Franjo izabran 2013.

Ako je netko gay i traži Boga i ima dobru volju, tko sam ja da mu sudim?, rekao je Papa na svom prvom inozemnom putovanju 2013.

Papa Franjo talijanskim biskupima: “Pričate o siromaštvu, a živite kao faraoni”

(Hina)


9 komentara

  • Pa bas zato im govori da pripaze, jer je vecina skandala u vezi pedofilije u crkvi bila od strane homoseksualnih svecenika. Iako ih ima koji nisu ni birali zrtvu.

   • @nebitno, nije istina. najveći broj skoro 100% po svim kriminalističkim dosijeima svake nacije na svijetu su – samodeklarirani heteroseksualci, NE homoseksualci.
    pedofilija ide tipično zajedno s mizoginijom, tzv. patrijarhalnim vrijednostima, nacionalizmom, šovinizmom, nacizmom, fašizmom, antisemitizmom, etničkim čišćenjima, genocidom……. dakle s tzv. konzervativnim “vrijednostima”.
    ONT, Ukoliko je ova ovakva vijest istinita o Papi onda je očito da je proturječan i da nije ni duhovno ni filozofski potkovan za funkciju koju obnaša. Jer, ako je on potpao pod najgore klevete koje homomrzitelji čine nad gej ljudima, onda je to kardinalni grijeh kojeg očito je Papa odlučio činiti. A, Nebo će suditi SVIMA nama, Dragi Bog sve zna i vidi o meni, ako je moj grijeh što me je ON učinio upravo onakvim kakvim je htio (jer znam sebe otkad mi sjećanje doseže o sebi da postojim, tj. od 4 godine mog života) a pritom ne štetim ni u čemu bilo koga, da Bog da ja gorio u paklu vječno, ali onda s Bogom takvim zajedno!

  • Koji ti je izvor za tu tvrdnju? I da li to obezvrijedjuje zrtve brojnih crkvenih pedofila i, sto je najgore, aktivnog i zlonamjernog skrivanja i pravdanja takvih od strane najveceg vrha Katolicke crkve?

 • Franjo mlati praznu slamu.
  Ponaša se ko kakva misica, te on je za mir u svijetu, te protiv siromaštva, te sad opominje biskupe bla bla.
  Seksualnu sklonost i seksualne porive, da ne kažem apetite svećenik svakako treba pa recimo umrtviti.
  Nikakva je razlika između svećenika pedera i svećenika kurvara.
  Problem je kad nasrnu na djecu, bez obzira na spol.
  No i sam Franjo je prije tri godine primio u dvore dvije žene, od kojih je jedna prešla u muške i vjenčale se.
  Mislite da ih je ukorio?
  Ni slučajno.
  Čak ih je i blagoslovio.
  Od pape ljevičara i liberala što i očekivati?
  Tako da je i ovo predstava za rtl, novu, hrt , i druge promicatelje zla.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.