Pandža: Inozemni angažman nije prioritet, idem po naslov prvaka sa Širokim

Koliko znači jesenska titula? Kao što nam je to nedavno rekao trener Širokog Slaven Musa, lijepo je čuti kada vas nazivaju jesenskim prvakom, posebno kada to čine rivali, no daleko je to od nekog zvanja, trofeja.

Dobro to zna i njegov stoper Boris Pandža, koji je stava da je prvo mjesto nakon 15 kola prije svega obvezujuće, da se na proljeće zaigra bolje, piše Dnevni list.

Dva boda prednosti unio je Široki u zimsku stanku. Sarajevo mu diše za vratom. Bogato Sarajevo, ali i ono isto Sarajevo koje je u 9. kolu palo na Pecari. Drugim riječima, na Koševu imaju novce, no neće se samo njih pitati.

Širokobriježani znaju da je dosta toga do njih, svjesni su da jesenske partije moraju podići u novu dimenziju…

– Sarajevo je na kraju prvog dijela smanjilo zaostatak na dva boda i sigurno je da će baš oni biti najozbiljniji kandidat, smatra stoper Boris Pandža i dodaje: Očekujem da će u nastavku prvenstva podići igru na višu razinu pa to moramo učiniti i mi. To je najbolji recept za osvajanje naslova.

Ipak, jedno je reći, a drugo to pretočiti u rezultat na travnjaku…

– Sarajevo raspolaže kapitalom, najviše su uložili, vidi se i da su to kvalitetni igrači. Međutim, na njima je i najveći pritisak, dok je s nama i Zrinjskim drukčije. Vjerujem da mi imamo potencijal podići našu igru…, e, sad je drugo kako ćemo se posložiti u pripremama, kako će to sve ispasti na kraju.

Utakmice u Gabeli, usprkos osvajanju Ankovićevog memorijala, Boris ne drži mjerodavnima…

– U Gabeli su te utakmice igrane po teškom terenu, ništa spektakularno se tu nije moglo vidjeti. Kakvi smo, najbolje će se vidjeti u prvom kolu nastavka u Bijeljini. Moramo pokušati svezati dobrih par rezultata u prvih nekoliko kola, kako bi stekli određenu zalihu bodova i nastavili u dobrom ritmu.

Do rujna i povratka na Pecaru Pandža je još glavom bio drugdje, no vrlo se priviknuo, odnosno prisjetio uvjeta Premier lige, a sada i predugačke zimske stanke, piše Dnevni list.

– Da, stanka traje previše, ali valjda to lakše podnosim sada kada sam stariji. Ne smeta mi to toliko koliko činjenica da će tereni na dosta gostovanja biti loši kada počnu utakmice. Infrastruktura je u globalu i dalje jako loša. Srećom, mi imamo odlične uvjete, a ni treninzi nisu dosadni. Kada treniramo dva puta dnevno, ujutro je fitnes, poslijepodne teren i tako.

Dobro je i što se loše vrijeme nije previše odrazilo na zdravstveni bilten…

– Svi smo manje-više zdravi. Damir Džidić se nakon redovitih terapija vratio treninzima, Tai je u Gabeli istegnuo ložu, ali koliko znam, trebao bi biti u redu. Za sada je uglavnom dobro.

Katanecov transfer nije iznenađenje

Pandža zna kako je iz Premier lige otići vani. Iz Širokog je svojevremeno preselio u Hajduk, zatim je odradio angažman u belgijskom Mechelenu, a onda se kratko zadržao u poljskom Gorniku. Stoga smo ga upitali kako vidi transfer Matije Kataneca iz Zrinjskog u Speziju, koliko ga je iznenadio ili možda nije?

– Ne treba to biti neko iznenađenje, ne vidim razlog da se tako gleda na taj transfer. Momak je, kako čujem od svih, to zaslužio. Još nešto, ne trebamo se mi toliko podcjenjivati. Ni vani ti igrači nisu ništa bolji, ali je sve ostalo sređenije, bolje.

Inozemni angažman nije prioritet

Boris je u Široki došao u rujnu prošle godine, no kada smo ga tada pitali je li došao “oživjeti” karijeru, nije se složio. Rekao nam je tada da prije svega želi pomoći Širokom. Mišljenje ni sada nije promijenio, piše Dnevni list.

– Bilo je nekih poziva, ali ništa konkretno. Inozemni angažman mi u ovom trenutku nije prioritet. Ne bilo loše osvojiti naslov sa Širokim, pa ćemo vidjeti.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Nije svaki dan Božić, udari se nogom u guzicu sto si i u Širokom zavrsio ufuranko mali … ima stopera u B i H kamion tvoje kvalitete … živio ..

  • Pa nisam baš siguran da ima i približno kvalitetan stoper u Premijer ligi i momak apsolutno nije ufuran i moram reći da je bio prevaga u borbi za titulu jesenjeg prvaka,Borise donesi ti u Široki duplu krunu zajedno sa suigračima ,pa da to na kraju zajedno proslavimo.

  • Moj Borise nedipre doso si u Siroki jer te niko drugi nije htio,daj BOZE da uzmes naslov ali cisto sumnjam rajvosa odavno nije jace bilo i glavni je favorit za naslov.

    • Komandante, nabijem te na kurac! Okani se tipkovnice i furanja tih kvazi old skul navijačkih priča. Boli nekog kurac i za tebe i za Torcidu. Čuj Pandžu nitko nije htio.

  • BORISE STAVI TI MARKICU NA ZDRAVSTVENU KNJIŽICU NEDAJ BOŽE DA TE ZABOLI A AKO JE NESTAVIŠ ONDA ČEŠ MORATI U APOTECI PLAĆATI SKUPLJE LIJEKOVE PO KOJEM ZAKONU NEZNAMILI JE TO SANIRANJE TROŠKOVA ZA IZBORE MALO PREKO MARKICA MALO PREKO MIŠKIĆA I DRUGIH DA SANIRAJU TROŠKOVE KOJE SU ONI NAPRAVILI

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.