Ovu grešku prave skoro svi korisnici Vibera

Viber je danas postao široko rasprostranjen, a koriste ga milijarde ljudi u svim krajevima svijeta.

Pored niza tehničkih mogućnosti, odlikuje ga jedna vjerojatno i najvažnija – potpuno je besplatan i sve što vam je potrebno da biste ga koristili je internet veza. Ali, nije baš sve tako sjajno u korištenju Vibera, piše N1.

Bezbroj puta čitali ste i o njegovim slabostima, a za jednu manu vezani su problemi koje prave uglavnom skoro svi korisnici ove aplikacije. U pitanju je, dakako, problem sigurnosti.

Jeste li znali da poruke koje šaljete Viberom i pozive koje obavljate koristeći ovu mrežu, mogu vrlo jednostavno presresti, prisluškivati, ukrasti? Na Internetu postoje besplatni programi koji su napravljeni samo da vam načine muke.

Stoga je velika greška otkrivanje osobnih podataka i informacija koje jesu (ili bi trebale biti) tajne i dostupne uskom krugu ljudi. Ni ”obični” telefonski pozivi nisu pošteđeni ovog problema, ali su daleko zaštićeniji i sigurniji.

Viber zato trebate koristiti samo za razmjenu osnovnih informacija dok bi ozbiljnije razgovore trebalo voditi drugim kanalima. Oprez, dakle, možda netko sluša vaše razgovore i čita poruke. Možda iz čiste zabave, ali možda i iz podlih namjera, upozorava N1.

To je zapravo jedini pravi razlog zbog kojeg oni kojima je stalo do privatnosti ne trebaju koristiti Viber.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.