Ovo su osobe koje BiH traži zbog veza s terorizmom

Pravosudni organi naše zemlje raspisali su međunarodne tjeralice za 113 osoba, a među njima je 20 muškaraca koje BiH traži zbog toga što se dovode u vezu s aktivnostima povezanima za terorizam, javlja N1.

Poznato je da je određeni broj državljana BiH proteklih godina otišao na strana ratišta. Neki od njih su izgubili život, dok se određeni broj vratio u Bosnu i Hercegovinu. U međuvremenu odlazak na strano ratište zakonom u BiH je proglašen kao kazneno djelo.

U razgovoru za N1 ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak je kazao da svi političari iz BiH moraju biti usuglašeni po pitanju terorizma.

On smatra da se ne smije dozvoliti da strani političari BiH proglase terorističkim utočištem s obzirom da i državljani drugih zemalja odlaze na strana ratišta i vraćaju se.

S druge strane, Crnadak je istaknuo da ni u BiH nije sve bajno te da se treba boriti i raditi na prevenciji ovog globalnog problema, s čime se slažu i ostali bh. dužnosnici.

Iz Ministarstva sigurnosti BiH često se ističe da sigurnosne agencije u BiH svakodnevno komuniciraju sa sigurnosnim agencijama drugih država i da je suradnja na visokoj razini sve s ciljem prevencije i sprečavanja terorističkih napada i pronalasku osoba koje se povezuju s terorizmom.

BiH pored svojih državljana traži i jednog državljanina Saudijske Arabije kao i osobu koja pored bh. ima i putovnicu Slovačke.

Ipak, zajedničko za ovih 20 osoba su slična kaznena djela za koje se sumnjiče. U galeriji pogledajte tko su osobe za kojima je raspisana Interpolova tjeralica zbog terorizma, organiziranja i pridruživanja stranim paravojnim formacijama ili veza s terorističkim grupama.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj: