Ovo su najčešće greške koje radite s baterijom vašeg Androida

Ne provjeravate koje aplikacije najviše crpe bateriju

Na svim Android uređajima pod opcijom koja se odnosi na detalje o bateriji možete naći popis aplikacija s prikazom potrošnje baterije. Ukoliko primjetite da aplikacija koju ne koristite često ‘ždere’ znatnu količinu baterije, razmislite o zamjeni lakšom verzijom ili micanju s mobitela.

Ne čistite svoj Android

Riješite se svega što se davno instalirali, a ne koristite. Hrpa nepotrebnih aplikacija zagušuje uređaj, ali i prazni bateriju. Druga opcija je i kupnja omiljenih aplikacija u premium verziji. Prikaz oglasa naime također dodatno troši bateriju.

Ručno zatvarate aplikacije

Nedavno je razbijen mit o ručnom zatvaranju aplikacija u službi duljeg trajanja baterije. Kako su priznali i Google i Apple, ovim potezom čak možete i naštetiti životnom vijeku baterije, ukoliko sustav nalaže ponovno pokretanje aplikacije.

Ne čistite nepotrebne “widgete” s ekrana

Mnoge aplikacije za Android, uključujući one za društvene mreže i vremensku prognozu, dolaze s widgetima koji se osvježavaju u realnom vremenu. Međutim, stalnim osvježavanjem i animacijama oni tako značajno crpe bateriju.

Zanemarujete zrakoplovni način rada

Korištenjem ove često zanemarene opcije značajno možete uštedjeti na bateriji kada je primjerice, slab signal. Također, punjenje baterije dok je zrakoplovni način rada aktivan, će se znatno brže odviti nego što je to slučaj u regularnom modu.

Izbjegavate ažuriranja

U svakoj novoj verziji aplikacija određena su poboljšanja, a neka od njih odnose se i na manje crpljenje baterije. Izbjegavanje ažuriranja tako možete raditi štetu za svoj smartfon.

Stalno vam pristižu obavijesti

Konstantno informiranje o tome što se događa sa svakom pojedinom aplikacijom rijetkima je doista nužno. Koliko god obavijesti o mailovima i događanjima na društvenim mrežama mogu biti korisne, sigurno na svojemu Androidu imate i onih koje vam nisu nužne, piše Tportal.hr.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.