Ovo su crtići koji su nas oduševljavali u djetinjstvu: Sjećate li ih se ?

Nekada su se crtani filmovi gledali jedino na televiziji, a ne na tabletu ili pametnom telefonu kao danas. Također, znalo se u kojem terminu ide koji crtić, a najčešće se čekalo vrijeme prije ili poslije Dnevnika kada se uživalo u animiranim junacima.

Lijepe animacije, zanimljiva radnja i mnogo životinja samo su neke od osobina crtića iz djetinjstva. Bus bus, Nick Praskaton i Graškograd samo su neki koji su sve oduševljavali, a danas ih se prisjećamo s posebnim emocijama.

Evo samo nekih odličnih crtića koje smo tada gledali.

Nick Praskaton

Nick Praskaton je zapravo njemački strip junak koji je privatni istražitelj, a najpoznatiji je po rečenici “Nick kombinira”. Uvijek ima lulu u ustima i karirano odijelo, a svojim je rješavanjem slučajeva zabavljao i mlade, ali i starije. Jeste li znali da mu je pravo ime Nikolaus Kuno Freiherr von Knatter?

Bus Bus

Samo na spomen imena ovog crtića, svi pomisle na uvodnu melodiju. Ovo je crtić japansko-nizozemske produkcije. U glavnoj ulozi je vol u svojem crvenom kombinezonu koji vodi farmu životinja s kojima se druži svaki dan.

Zvonko

Pustolovine Zvonka koji vozi auto pravi i pomaže prijateljima u nevolji u Zemlji igračaka. Ovaj je crtić djecu učio ispravnim vrijednostima, a svi se sjećaju njegove plave kapice.

Mali leteći medvjedići

Slatki i šareni leteći medvjedići svima su se uvukli pod kožu sa svojim dogodovštinama. Ovo je jedna od najuspješnijih hrvatskih crtanih serija koja je prodana u stotinjak država.

Majstor Fantač

Žuto čudovište mnogima je bio omiljeni lik, dok ga s druge strane, iz nekog razloga, ljudi baš i nisu voljeli. Crtić je bio u dva dijela. Prvi je animirani dio koji je trajao dulje, dok je drugi dio Majstor Fantač bio napravljen od gline.

Moje tijelo

Francuski crtić koji je vrlo edukativan, ali i zabavan, a upoznaje djecu s tijelom i procesima koji se u njemu događaju. I danas se nekada zna vidjeti na određenim programima i pobuditi pravu nostalgiju.

Profesor Baltazar

Znanstvenik koji uvijek nešto kemija i čeka da se napravi čarobni napitak kojim će spasiti Baltazar-grad. Ovo je najuspješniji projekt Zagrebačke škole crtanog filma, a emitirao se i u inozemstvu, piše Večernji.hr.

Graškograd

Grad u kojem žive zelena bića nalik grašku se naravno zove Graškograd, a nezaobilaznu pjesmu s početka svi su znali i pjevušili od prvih stihova.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.