Plenković o Komšićevim istupima: Mislim da to nije zdravo za BiH

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj.

Pred sam kraj konferencije novinare je zanimalo kako Plenković komentira istupe Željka Komšića koji svako malo spominje agresiju na BiH, kao i napade na njezin suverenitet.

Što se tiče naše politike prema BiH, ona je uvijek bila sasvim jasna, prijateljska, dobrosusjedska s poštovanjem prema BiH i njenim inistitucijama, a s posebnim osjećajem za prava Hrvata kao najmalobrojnijeg konstutivnog naroda i sa željom da izbori u susjednoj zemlji dovode do rezultata koji su u duhu Ustava BiH.

On je kao što znate aneks Daytonskog sporazuma gdje se na teritoriju Federacije BiH trebaju birati jedan Bošnjak i jedan Hrvat kao član predsjedništva. Koliko se ja sjećam dok je bio živ Alija Izetbegović nije dolazilo do situacija da imate izbor predstavnika jednog od dva konstutitivna naroda, ovdje je riječ o hrvatskom narodu gdje je sasvim jasno po rezultatima izbora da je izabran glasovima onih građana BiH koji nisu Hrvati.

Kada u inistitucijama BiH budu legitimni predstavnici sva tri konstitutivna naroda onda je puno jednostavnije i lakše razgovarati. Kada to nije slučaj onda imamo ovakvih situacija. Ja mislim da to nije zdravo za BiH, a malo i opterećuje odnose Bosne i Hercegovine i Hrvatske, ali to ne mijenja ništa u našem strateškom pitanju.

BiH je nama prijateljska zemlja, želimo unaprijediti odnose, ja sam je posjetio 12-13 puta u ovom mandatu, surađujemo oko mnogih stvari i imamo mnogo tema koje nas trebaju više zbližavati nego razdvajati. Ja tako vidim politiku Hrvatske prema Bosni i Hercegovini, rekao je Plenković.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

  • Ljudi krepajem od smijeha..BiH repka klanja neki namaz u dzamiji u Zenici..sina ti boga.Potpuno otisli u 3 p.m.Pogledajte na klixu..I ona dva uz Dinama..hahaaahaaa..🙄😂

  • Željko Komšić je islamizirani Srbin, tako da u BH predsjedništvu fizički sjede dva Srbina i jedan poturica a duhovno jedan Srbin i dvi poturice. Hrvata tamo nema.

  • Pod hitno RH treba uzeti putovnice ovim islamistima koji bi RH ku i hrvatski narod progutali… Komsic je bolestan lik a oni koji su ga birali su jos bolesniji. Drzava BiH sa ovakvim bolesnicima nema bas nikakvu perspektivu. Javlja se netko tko je hrvatski narod o jadu zabavio evo vec treci mandat. I sve tri mandata je potrosio na pricanju i djelu, lazima na racun naroda koji kao prestavlja. Senad Hadzisfbegovic, Komsic, DF u napadu na hrv. Presjednicu. Ekstremno bosnjacka gamad. Tko je god gledao utakmicu sve mu je jasno. Onakvo navijanje nije videno u BiH. Predizborna Komsica je i bila Kolindu silovati a Covica na kolac nabiti. A njegov savjetnik je prijetio sezoni na moru i RH- koj dzihadistima i teroristima. To je spadalo od novinara a sadasnji savjetnik Komsica Habibovic. Naj bolje ih je ignorirati ali kako kada su sa uvredama uporni tko vaske, gnjide.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.