Ovo nije za svakoga: 5 sjajnih filmova o serijskim ubojicama – Jabuka.tv

Ovo nije za svakoga: 5 sjajnih filmova o serijskim ubojicama

Najljepše je odmoriti uz film, i to baš dobar film.

Zato vam portal Jabuka.tv donosi 5 toplih filmskih preporuka u kojima se tematika vrti oko serijskih ubojica.

Napeti filmovi sa serijskim ubojicama kojima je gotovo nemoguće ući u trag uvijek su popularni i vrijedni gledanja više puta.

Srećom imamo puno takvih filmova, za vas smo izdvojili neke od najboljih.

Zodiac

Poveznica između niza ubojstava u sjevernoj Kaliforniji, tijekom 60-ih i 70-ih su pisma, koja je, kako izgleda, ubojica poslao dnevnim listovima San Francisca, tražeći da budu objavljena ili će ponovno nekoga ubiti.

Pisma su popraćena brojkama šifriranim porukama za koje ubojica kaže da sadrže pokazatelje njegovog identiteta. Robert Graysmith, karikaturist u jednom od listova – San Francisco Chronicle, a također i amaterski kriptolog, postaje fasciniran, ustvari opsjednut rješavanjem slučaja.

Funny Games – Zabavne igre

Imućna njemačka obitelj, otac Georg, majka Anna i sin Georgie spremaju se za vikend u svojoj vikendici blizu jezera. Dok su Georg i njihov sin otišli jedriti, uljudan mladić imenom Peter pojavljuje se na vratima i pita može li posuditi jaja.

Kad ih on razbije, Anna mu ponudi još, ali razgovor uskoro postane čudan. Peter od ugodnog mladića postaje cendrav te agresivan. Uskoro mu se pridružuje prijatelj Paul. Kad se Georg vrati, zahtijeva da Paul i Peter odu, ali ta dva stranca odbiju. Paul i Peter reagiraju nasilno i ubrzo vežu obitelj i počnu ih zlostavljati.

Silence of the Lambs – Kad jaganjci utihnu

FBI očajnički želi pronaći okrutnog serijskog ubojicu prozvanog Buffalo Bill, koji otima žene i skida im kožu.

Direktor FBI-jeva Odjela za bihevioralne znanosti, Jack Crawford, šalje Clarice Starling, novakinju s FBI-jeve akademije, da ispita zloglasnog Hannibala Lectera, briljantnog forenzičkog psihijatra, koji je postao kanibalistički serijski ubojica, u nadi da će u razgovoru s njim naići na neki trag.

Izvanredno obrazovan Lecter prvotno odbija dati bilo kakve informacije, no naposljetku pozove Clarice nazad u ćeliju i u formi zagonetki joj govori o jednom od svojih bivših pacijenata. U zamjenu za detalje iz njezine prošlosti, daje joj tragove koji je mogu odvesti do ubojice.

American Psycho – Američki psiho

Patrick Bateman je mlad, privlačan i bogat. Pripada poslovnoj eliti New Yorka. Živi savršeno, u supermodernom apartmanu, koristi samo najbolje proizvode, nosi najskuplju odjeću, jede najbolju hranu. Po danu je savršeni mladi poslovni čovjek, a noću – savršeni serijski ubojica.

Lijepe mlade žene drže ga neodoljivim i malo koja će odbiti njegov poziv. Neobuzdan u seksu, inventivan u zločinu, Patrick pomno bira sredstva za ubijanje, od motorne pile do skupocjenih noževa.

Isti poziv za savršenstvom opsjeda ga u zločinu i on povećava svoju zbirku leševa. Detektiv Donald Kimball sumnja da je Patrick zločinac, ali nema dokaza.

Scream – Vrisak

Prije godinu dana ubijena je majka studentice Campbell, međutim sada se događaju još dva slična ubojstva, i ona počinje sumnjati da je riječ o istom ubojici.

Svi su u strahu jer ubojica može biti bilo tko i bilo tko može postati sljedeća žrtva. Campbell postaje meta serijskog ubojice koji svoje žrtve terorizira putem telefonskih poziva. Glavni izvjestitelj je odlučan u namjeri da sazna istinu.

U svom istraživanju on dolazi do zaključka da je riječ o istom ubojici koji je godinu dana ranije silovao i ubio Campbellinu majku. Njezin dečko postaje glavni osumnjičeni.

5 sjajnih filmova koji će se posebno svidjeti ekonomistima

Ovdje možete pronaći preporuke za filmove i serije

(www.jabuka.tv | K.A.)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.