Ovi skandinavski filmovi će vas ostaviti bez daha – Jabuka.tv

Ovi skandinavski filmovi će vas ostaviti bez daha

Posljednjih godina sve veću pažnju dobivaju filmovi izvan Hollywooda.

Pravu reklamu za sve filmove izvan Hollywooda napravio je film “Parazit“. Nakon što je osvojio Oscara za najbolji film, još više su se počele cijeniti ostale filmske industrije i filmovi koji su ostali nezapaženi samo zbog zemlje podrijetla.

Portal Jabuka.tv vam je zato predstavio brojne filmove koji su prošli ispod radara i koji zaslužuju više pažnje.

Ovaj put je naglasak na skandinavskim remek djelima filmske industrije.

The Hunt

Nakon rastave i gubitka posla, učitelju Lucasu ponovno je krenulo. Dobio je posao u vrtiću, a njegov sin Marcus odlučio je živjeti s njim, a ne s majkom. Vrijeme je uoči božićnih blagdana, vrijeme druženja s prijateljima i posjeta. Malena Klara, kći Lucasovog najboljeg prijatelja Thea, pred direktoricom vrtića Grethom izjavi rečenicu koja Lucasa okarakterizira kao pedofila.

Ubrzo Gretha poduzme pravne korake u vezi Klarinog opisa događaja te dok Lukas još nije niti osvijestio što mu se događa, udaljen je s posla, doživi osudu mještana, najboljih prijatelja te završi na policijskom ispitivanju…

The Guilty

Danski film The Guilty je krimi misterija koju pratimo u realnom vremenu dok ju glavni lik pokušava riješiti kroz telefonski razgovor. U prvih par scena vidimo tipične pozive – ljudi koji su doživjeli prometne nesreće, pijanci i narkomani, ali onda jedan poziv mijenja sve.

Jedan poziv je uputila i mlada Iben koja nesuvislo govori, barem tako je zvučalo na početku dok Asger nije shvatio da je Iben oteta te da se pravi da razgovara s nekim drugim a ne s policijom. Asger shvaća da je u pitanju izuzetno ozbiljna situacija, te da joj mora nekako pomoći.

Headhunters

Zbog stila života iznad svojih mogućnosti, Roger Brown bavi se krađom umjetnina. Na otvorenju galerije, njegova ga žena upoznaje s Clasom Greveom. Greve nije samo idealan za sljedeći posao za koji Roger upravo regrutira kandidate, on je također i vlasnik Rubensovog djela Lov na veprove u Kaledoniji, jedne od najtraženijih slika u novijoj povijesti umjetnosti.

Roger nalazi svoju priliku da postane financijski neovisan i započinje planiranje svoje, do sada najveće, pljačke. No, vrlo brzo ulijeće u nevolje. Ali ovog puta financijski problemi nisu ti koji će ga pokoriti.

The Girl with the Dragon Tattoo

Radi se o prvom dijelu fantastične trilogije Millennium.

Prije četrdeset godina, Harriet Vanger nestala je s obiteljskog okupljanja na otoku koji posjeduje moćni klan Vanger. Njezino tijelo nije nikada pronađeno, a njezin je ujak uvjeren da je ubojica član njegove povezane, ali disfunkcionalne obitelji. Unajmljuje novinara Mikaela Blomqvista i tetoviranu, problematičnu, ali spretnu hakericu Lisbeth Salander kako bi istražili slučaj.

Kada povežu nestanak Harriete i brojna groteskna ubojstva prije četrdesetak godina, počinju otkrivati tamnu povijest obitelji. Ali Vangerovi su jak klan i Blomqvist i Salander će morati otkriti koliko su daleko spremni ići da bi zaštitili sami sebe.

Naravno, i ostala dva dijela ove trilogije su topla preporuka za pogledati.

King of Devil’s Island

Norveška zima početkom 20. vijeka. U domu dječaka Bastoy, novi zatvorenik predvodi dječake u nasilnom ustanku protiv brutalnog režima. Koliko su daleko spremni da idu kako bi se domogli slobode?

Ovdje možete pronaći preporuke za filmove i serije

(www.jabuka.tv |K.A.)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.