Ovi jednostavni savjeti pomoći će vam da konačno riješite nered u ormaru

Proljeće samo što nije došlo pa je najbolje vrijeme da napravite nešto što će vam olakšati svakodnevicu – konačno posložite garderobu.

Uredan ormar u kojem u svakom trenutku znate gdje se što nalazi izvrstan je način da uštedite puno vremena i živaca kako biste se ujutro sa što manje stresa uhvatili u koštac s obavezama.

Svi koji su dobro organizirani ne samo da svako jutro ne gube vrijeme, već i lakše i brže pronađu savršenu modnu kombinaciju i to bez nepotrebnog živciranja.

Kako biste i vi uveli red u svoj ormar, evo nekoliko korisnih savjeta:

1. Odaberite tip ormara prema odjeći

Ako kupujete novi ormar, razmislite i o vrsti odjeće koju nosite. Posjedujete li puno haljina, bluza, košulja, suknji i sakoa? Tada vam treba više prostora za vješalice. Ili ste pak više ste tip za majice, hlače i džempere? Tada mnoge police i pretinci stvaraju važan prostor za vas. I ne brinite se ako garderoba više ne odgovara vašim potrebama: zahvaljujući teleskopskim držačima za vješalice ili dodatnim policama koje možete pričvrstiti, čak se i stari ormari mogu lako podesiti. I još jedan savjet: uvijek biste se trebali odlučiti za zatvorene ormare jer je odjeća tako puno bolje zaštićena od prašine.

2. Držite stvari pod kontrolom u ormaru

Posjedovanje previše stvari opterećuje ne samo vaš ormar, već kreira nered, stoga barem dva puta godišnje uklonite svaki predmet koji više ne nosite. Vise li vaše ljetne haljine pored zimskih kaputa? Odjeća koja se koristi samo sezonski zauzima važan prostor za pohranu u vašem ormaru i brzo stvara kaos pa je najbolje prebaciti je na neko drugo mjesto.

3. Pravilno rasporedite prostor u ormaru

Što češće nosite neki predmet ili on spada među vama najomiljenije, trebali biste ga lakše pronaći u ormaru. Jer ako stalno kopate po njemu, i najuredniji prostor brzo će postati neuredan. Drugim riječima: rijetko korištenu odjeću treba postaviti straga, na dno ili na bočne strane ormara, a omiljene predmete treba staviti u sredinu i u visini očiju.

4. Nemojte pretrpavati

Svaki ormar, koliko god bio uredan, brzo izgleda neuredno nakrcan do zadnjeg centimetra. Vješalice za odjeću nikada nemojte slagati blizu jedne uz druge i nikada nemojte trpati majice i veste jedne na druge tako da se stvori opasnost od rušenja. Bila bi šteta da prestanete nositi dosta odjeće samo zato što ne možete doći do nje.

5. Sortirajte odjeću

Ako želite održavati ormar urednim, trebate posložiti odjeću po grupama. Osim po kategorijama kao što su traperice, majice i veste, možete je složiti po bojama – lakše ćete se snalaziti i izbjeći kaos. Ovo se naravno ne odnosi na osobe u čijim ormarima prevladava nekoliko osnovnih boja, prenosi Tportal.

6. Odvojite modne detalje i donje rublje

Remeni, torbice, satovi, sunčane naočale, grudnjaci, čarape… mogu se puno brže pronaći ako imaju svoje stalno mjesto u ormaru. Umetci ladica, koji su podijeljeni u pojedinačne pretince, osiguravaju red i potreban pregled. Nakit npr. uvijek treba čuvati u podstavljenim kutijama da se ništa ne izgrebe, zapetljaju lanci ili izgube naušnice. Dobra je ideja npr. odvojiti šalove ili kape u posebne pretince, a cipele je najbolje čuvati u kutijama kako bi ih se zaštitilo od prašine i gubljenja oblika.

(www.jabuka.tv | Foto: Getty Images)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.