Ove stvari vjenčana kuma nikad ne bi smjela raditi…

Sezona je vjenčanja i svaki vikend u Hercegovini rezerviran je za svadbe. Društvene mreže pune se fotografijama s vjenčanja, kozmetičarke i frizerke vikendom rade prekovremeno, a fotografi i bendovi za svadbe su zauzeti svaki vikend. Mladenci bi na taj posebni dan trebali uživati i biti u centru pažnje, što ponekad nije slučaj, što zbog previše stresa kojem su izloženi, što zbog pijanog rođaka koji je odlučio sve počastiti svojim plesnim umijećem. Ili pak kume koja misli da se sve vrti oko nje. Budući je uloga kume jako važna, dobar dio mladenkine sreće može ovisiti i o njoj. Evo kako bi se, prema portalu ljepotaizdravlje.hr, kuma trebala ponašati:

Vjenčana kuma nikad ne bi smjela…

… naređivati
Biti vođa je dobra stvar, ali ne kada to ide na štetu mladenke. Vjenčana kuma nikad ne bi smjela naređivati mladenki niti pokušavati biti glavna u organiziranju vjenčanja. Kuma je tu da bude desna ruka mladenki te da poštuje njezine želje i pomogne joj u biranju haljine i u ostalim obvezama koje su namijenjene vjenčanim kumama. Kumu koja naređuje i koja ne poštuje njezine želje i odluke ne želi nijedna mladenka, nego želi da tu važnu ulogu dobije prijateljica koja će biti njezina pomoćnica.

… prigovarati zbog svoje frizure i šminke
Vjenčana kuma ne bi smjela inzistirati na tome da joj se frizura iznova popravi te prigovarati zbog svoje šminke. Ovo je dan u kojem je mladenka u centru pažnje, a u nastojanjima da vjenčanu kumu učini sretnom, može se dogoditi da više pažnje posvećuje njoj nego sebi.

… nestati
Na dan vjenčanja podrazumijeva se da je kuma posvećena mladenki te da je cijelo vrijeme uz nju kako bi joj u svakom trenutku mogla pomoći. Kuma koja nestane i ode svojim poslom definitivno nije za pohvalu. Mladenki će možda trebati popraviti šminku, frizuru, haljinu, pridržati joj buket i slično i zbog toga kuma treba biti mladenki na raspolaganju. Nakon što je ceremonija vjenčanja završila, a svadbeno slavlje počelo, kuma se može opustiti, ali i dalje će cijelo vrijeme držati jedno oko na mladenki.

… učiniti da se mladenka osjeća neugodno kada drži zdravicu
Zbijanje šala na račun mladenke i spominjanje školskih uspomena koje bi za mladenku mogle biti neugodne strogo je zabranjeno kada vjenčana kuma drži zdravicu. Isto kao i spominjanje mladenkinih bivših partnera. Neka zdravica bude izrečena sa stilom i iz srca.

… biti u centru pažnje
Vjenčanje nije organizirano zbog toga da si vjenčana kuma nađe novog dečka, nego da se njezina prijateljica uda za čovjeka kojeg voli. Kuma nikad ne smije pokušavati biti u centru pažnju na dan vjenčanja niti opterećivati mladenku svojim očekivanjima kako će se provesti na vjenčanju. Najvažnije je da mladenka i njezin izabranik uživaju i da vjenčana kuma bude sretna zbog svoje prijateljice.

Želite čitati više ovakvih priča? Posjetite naš LIFE KUTAK!

(jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj: