Ovako zvuči "Zenica blues" u izvedbi Amerikanaca

Dvojica glazbenika iz Teksasa, Darrin Kobetich i Kim Simpson, odlučili su snimiti cover hita Zabranjenog pušenja.

U opisu ispod videa koji su objavili na YouTubeu napisali su da je ovo “folk/blues verzija bosanske pop pjesme koja je objavljena 1984. godine u Sarajevu”, a za svoju su obradu dosad prikupili većinom pozitivne komentare. Poslušajte kako zvuči.

Kontaktirali smo Simpsona koji nam je objasnio kako je do ove obrade došlo.

“Ja sam Amerikanac s finskim korijenima, ali tijekom ’89. i ’90. posjetio sam prostor bivše Jugoslavije i oduševio se raznolikošću YuRocka”, rekao nam je Kim Simpson koji je, kako kaže, voditelj dva radio showa u Austinu, u Texasu.

“Kada sam otkrio ‘Zenica Blues’, prijatelj mi je pomogao oko prijevoda (kao što je ‘hadžija’ i ‘KP’), a pjesma mi se učinila kao daleko slikovitija obrada pjesme ‘San Quentin’ Johnnyja Casha”. No, tek sam prošlog tjedna odlučio obraditi je u ‘American roots’ stilu, a pomogao mi je i moj kolega hrvatskih korijena, Darrin Kobetich”, rekao je Simpson i dodao: “Nisam očekivao da će pjesma privući toliko pažnje u tako kratkom vremenu, ali zahvalan sam svima koji su video pogledali, pohvalili me i nisu me previše ismijavali. U svakom slučaju, naučio sam hrpu pjesama s područja bivše Jugoslavije i namjeravam ih uskoro objaviti na svom kanalu”. (Index.hr)

[youtube id=”rhWgT4Wi1L8″ width=”600″ height=”350″]

(www.jabuka.tv)Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.