Dvadeset godina igrao kao napadač i nikada nije dao gol!

Teško da ste ikada čuli za brazilskog nogometaša Carlosa Henriquea Kaisera. To je igrač koji je za 20 godina karijere kao napadač nastupao za nekoliko velikih brazilskih klubova, igrao i u Europi, a nikada nije postigao niti jedan gol, piše brazilski “globo.com”. Život dostojan holivudskog filma “Catch Me If You Can”.

Iako nije imao talenta za nogomet Carlos Henrique Kaiser nije odustao, iskoristio je svoje druge talente da bi postao nogometaš i na kraju uspio. Koristio je svoju sposobnost da lako sklapa prijateljstva, te je uz još malo dosjetljivosti napravio nešto nevjerojatno. Bio je dio najvećih klubova u Brazilu, dobivao novce, rijetko igrao, a golove nije postizao nikada.

Njegova strategija je bila jednostavna. Početkom 80-ih godina prošlog stoljeća  sprijateljio se s nekim od najvećih brazilskih nogometaša, poput Carlosa Alberta Torresa, Rocka, Mosesa, Tatoa, Renata Gaúcha, Ricarda Roche, Romaria, Edmunda, Gaucha…

Kad bi oni potpisali ugovore s nekom momčadi, uvjerili bi čelnike svojih klubova da daju priliku „talentiranom“ Kaiseru u vidu tromjesečnog probnog ugovora. Odmah nakon što bi potpisao ugovor, Kaiser bi priznao kako mu treba nekoliko tjedana da dođe u formu. Mjesec dana bi trčao oko terena, a navečer bi uživao u blagodatima noćnog života Rio de Janeira. „Prolaz“ kod žena je imao zahvaljujući svom statusu profesionalnog nogometaša.

Nakon prvog mjeseca, Kaiser bi se pojavio na terenu i tada bi uslijedio drugi dio njegovog plana.

„Netko bi mi dodao loptu, ja bih je nabio daleko. Zatim bih se uhvatio za zadnju ložu i previjao se od bolova. Sljedećih 20 dana bih proveo na liječenju. Tada nije bilo magnetne rezonance, pa su mi morali vjerovati“, izjavio je u razgovoru za “Globo”.

Dok se ”oporavljao”, činio je sve kako bi postao popularan kod suigrača.

„Tada igračima nije bilo dozvoljeno napuštati hotel prije utakmice. Zato sam ja nekoliko dana prije dolaska u hotel rezervirao sobe i unajmio žene da dođu. Kada bi igrači došli, ne bi morali niti napustiti hotel kako bi upoznali djevojke“, ispričao je.

Većina trenera i doktora su smatrali da Kaiser samo nema sreće. Međutim, neki su posumnjali da nešto nije u redu.

Devedesetih godina je boravio u Botafogu, a često je nosio veliki mobitel. Koristio bi ga kako bi vodio lažne razgovore na engleskom jeziku s navodnim zainteresiranim klubovima. Bilo je lako zavarati suigrače, jer nitko nije govorio engleski. Međutim, klupski doktor je poznavao taj jezik. Brzo je shvatio da Kaiserov engleski nema nikakvog smisla. Jednog dana, dok se Kaiser tuširao, doktor mu je uzeo telefon i shvatio je da se radi zapravo o igrački, prenosi Dnevni avaz.

kaiser-470

Nakon takvih incidenata, Kaiser bi jednostavno promijenio klub, gdje bi ponavljao svoju uspješnu formulu. Pored Botafoga, bio je član još nekoliko velikih brazilskih klubova, poput Flamenga, Vasca, Palmeirasa i Fluminensea.

Dok je bio pod ugovorom s brazilskim klubom Banguom, još uvijek „radeći na spremi“, Kaiser se suočio s neočekivanim iznenađenjem. Ubačen je u momčad!

„Trener me uvjerio da ću samo sjediti na klupi. Međutim, ekipa je gubila i trener me poslao na zagrijavanje“, počeo je priču ovaj dosjetljivi Brazilac.

Ulazak u igru bi otkrio da zapravo i nije baš najbolji nogometaš. Morao je nešto uraditi i uraditi to brzo.

„Primijetio sam da navijači vrijeđaju svoje igrače. Popeo sam se na ogradu i verbalno vrijeđao navijače“, ispričao je Kaiser.

Naravno, zbog toga je dobio izravni crveni karton. Klupski predsjednik Castor de Andrade je bio ljut i tražio je objašnjenje.

„Prije nego bilo što kažeš, saslušaj me. Bog mi je podario oca, ali je on preminuo. Međutim, dobio sam novog (rekao je pokazujući na predsjednika De Andradea). Nikada neću dozvoliti nekome da govori mom ocu da je lopov. Navijači su govorili upravo to i zbog toga sam reagirao.“

Ovim je riječima Kaiser uvjerio De Andradea da mu oprosti, a kao nagradu je dobio novi šestomjesečni ugovor.

Nekoliko godina kasnije, Kaiser je granice pomjerio još dalje. Vidio je da sve velike brazilske zvijezde odlaze u Europu. Kaiser je uradio isto i potpisao je za francuski klub Ajaccio. Prvi je izazov imao već na premijernom treningu. Stotine je navijača došlo kako bi se uvjerili u vještine nove brazilske zvijezde. Kaiser ih nije želio iznevjeriti, ali padanje nakon prvog dodira s loptom nije bila opcija. Umjesto toga, on je oduševio navijače šutirajući lopte među njih. Radio je to sve dok nije ponestalo lopti. Trener nije imao drugu mogućnost nego da trening preusmjeri na kondicijski.

Ostao je nekoliko godina u tom klubu, koji se natjecao u francuskoj drugoj ligi. Zabilježio je i 20 nastupa kao zamjena, a na terenu je provodio po nekoliko minuta. U konačnici se vratio u Rio i tu je okončao svoju impresivnu karijeru, tijekom koje je kao napadač postigao čitavih nula golova. Od tamošnjih medija dobio je nadimak ‘brazilski Forrest Gump’.

(www.jabuka.tv)
Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.