Ovako će izgledati privatni studentski dom Dike Slezaka u Mostaru!

Pogledajte kako će izgledati privatni studentski centar poduzetnika Dinka Slezaka Dike koji je u izgradnji. Slezak planira završiti projekt do početka slijedeće akademske godine.

Vlasnik Interinvesta i jedan od najbogatijih ljudi u Mostaru, na području Autobusnog kolodvora u Vukovarskoj ulici započeo je izgradnju projekta vrijednog 28 milijuna maraka.

Na tom području će ‘niknuti’ veliki studentski centar sa svim pratećim sadržajima i suvremenim Autobusnim kolodvorom. Projekt vodi Nino Slezak, direktor tvrtke Interinvest.

800 ležajeva za studente

Riječ je o projektu Studentski dom s Autobusnim kolodvorom na 10 perona. Studentski dom će imati 300 apartmana s otprilike 800 ležaja uz sve prateće sadržaje. Tu će biti velika kuhinja, menza, praonica rublja, internet bar, internet klub…onda jedna ogromna diskoteka koja će se protezati na 900 četvornih metara. Na jednom mjestu će biti smješteni svi sadržaji potrebni za studente: trgovine, knjižara, fotokopirnica, zatim kafići, restoran, picerija, gril, jedan veliki hipermarket s druge strane, kazao je Slezak svojedobno u razgovoru za Dnevni list.

Kad je riječ o apartmanima, oni će biti s četiri zvjezdice, a pored potrebnih uvjeta, bit će i relativno financijski povoljni. „Svaki će imati klimu, grijanje, svoju kuhinju i kupatilo sa svim normama. Najmanji dvokrevetni studentski apartman će biti od 27 četvornih metara. S ekspres sadržajima koje smo već spomenuli cijena će se kretati između 200 i 220 maraka po krevetu, navodi.

Apartmani za gostujuće profesore

Projekt je ukupne veličine 22 tisuće četvornih metara i koštat će ukupno oko 28 milijuna maraka. Sve sami investiramo, naravno uz pomoć banaka. Investitor je Interinvest, a izvođači razni kooperanti. “Građevinar” je zadužen za građevinski dio, a najmanje će biti stotinu kooperanata.

„Planirali smo izgradnju 40 apartmana na 40 do 45 četvornih metara, ustvari jednosobni “stančići” za sveučilišne profesore, koji dolaze sa strane, žive u Mostaru i imaju problema sa smještajem. Na to smo došli pričajući s rektorom Vladom Majstorovićem, koji nam je dao tu ideju. Rekao nam je kako više od dvadeset njegovih kolega profesora ima problema sa smještajem, pa će i za njih biti osiguran smještaj, rekao je Slezak.

(pogled.ba | Jabuka.tv)

11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.