Ovako bi trebalo izgledati Koševo nakon djelomične rekonstrukcije

FK Sarajevo održalo je u ponedjeljak radni sastanak u Gradskoj vijećnici Sarajevo, na kojem je javnim institucijama predstavio idejni projekt djelomične rekonstrukcije, sanacije i dogradnje Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase” kako bi se stadion doveo na UEFA 4 kategoriju.

Stadion Koševo trenutno spada u kategoriju 2, te se na njemu ne mogu odigravati utakmice poslije drugog pretkola UEFA-inih klupskih natjecanja.

Olimpijski stadion “Asim Ferhatović – Hase” već 40 godina nije značajno mijenjao svoj izgled. Iako su izvršene određene promjene, kao što su postavljanje novog terena s hibridnom podlogom te obnova svlačionica i drugih prostorija, s obzirom na gabarite stadiona, većih ulaganja za vizualne i funkcionalne promjene nije bilo, te je stanje gotovo nepromijenjeno već godinama.

FK Sarajevo odlučio je uložiti napore i angažirati stručni tim koji je detaljno analizirao i pripremio prezentaciju koja je predstavila što je minimalno potrebno za kategoriju 4 i kako bi Koševo moglo izgledati u sljedećih 365 dana ukoliko za ovaj infrastrukturni projekt dobije adekvatnu podršku.

Shodno pravilniku UEFA-e za kategoriju 4, potrebno je izvršiti premještanje određenih prostorija na glavnu tribinu te izvršiti radove na natkrivanju dijela Istočne tribine. Također je potrebno ispuniti medijske zahtjeve, uključujući centralizaciju medijskog prostora, press zone i radnih prostora za predstavnike medija, postavljanje mix zone te osigurati uvjete za postavku određenog broja kamera za TV prijenos.

Osim toga, potrebno je zadovoljiti posebne zahtjeve za VIP tribinu, kreirati ugostiteljske objekte i sadržaje, poput pop-up zona na svakoj tribini, te poboljšati pristup osobama s invaliditetom kroz postavku rampi i liftova. Potrebno je osigurati dovoljan broj parking mjesta namijenjenih za svaku tribinu, uz dodatni broj sanitarnih prostorija i mnoge druge zahtjeve kako nalaže pravilnik.

Svi sudionici sastanka i predstavnici navedenih institucija pozitivno su reagirali na prezentaciju i idejno rješenje te su izrazili punu podršku ovom projektu koji je od velikog značaja za Klub, Općinu Centar, Županiju Sarajevo i Grad Sarajevo.

Zajednički stav svih sudionika radnog sastanka je da je projekat dobar, racionalan, ekonomičan i izvodiv i da će ga podržati shodno raspoloživim proračunima.

Ovo je prilika da pokažemo našu predanost razvoju sporta, ali i stvaranju atraktivnog ambijenta koji će privući ljude i doprinijeti pozitivnoj slici grada. Želimo vratiti osmijeh na lica građana i navijača, želimo obitelji s djecom, starije navijače i osjetljive skupine bez obzira na vremenske uvjete, ali i da osiguramo da FK Sarajevo u budućnosti sve europske utakmice može igrati na Koševu, poručili su iz FK Sarajevo.

Ovaj projekt bi bio samo prva faza. Odmah nakon završetka prve faze Klub će nastaviti raditi na prijedlozima za daljnje unapređenje infrastrukturnih uvjeta, broja natkrivenih mjesta i ostalih sadržaja na stadionu s ciljem stvaranja boljeg ambijenta.

(www.jabuka.tV)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.