Ovaj automobil ide tamo gdje drugi ne mogu niti ‘primirisati’

Nakon svake prirodne katastrofe ključna su prva 72 sata za spašavanje ljudskih života. Međutim, često je teren nedostupan za spašavatelje pa je nemoguće pomoći onima u potrebi.

Potreba za učinkovitim, brzim i otpornim prijevoznim sredstvom nagnalo je Hyundai da razvije prvo vozilo s pokretnim nogama. Radi se o konceptu Elevate koji je ‘križanac’ električnog automobila i robota što mu omogućuje vožnju na mjestima gdje ne mogu doći najsposobnija terenska vozila, piše Večernji List

Nakon udara tsunamija ili potresa sadašnja vozila spašavatelje mogu dovesti samo do ruba polja krhotina. Ostatak puta moraju proći pješice. Ova tehnologija nadilazi izvanredne situacije, rekao je John Suh, direktor Hyundaijevog odjela CRADLE.

Projekt ne bi bio usmjeren samo na spašavanja ljudi već bi se koristio i u svakodnevnim situacijama. Primjer su invalidi koji se ne mogu svugdje kretati u kolicima. Automobil bi bez problema mogao doći do vrata njihovih kuća i omogućiti im da kolicima jednostavno uđu u automobil.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.