5 šoping pogrešaka koje odmah morate prestati raditi

Koliko ste puta kupile nešto što nikada niste obukle?

Ili ste tek kada ste došle doma i skinule etiketu s nove veste shvatile da u ormaru već imate jednu jako sličnu? Slične šoping pogreške događaju, pretpostavljamo, većini vas, a još su učestalije dok traju sezonske sniženja. No kako ih više ne biste ponavljale, u nastavku smo izdvojili pet najučestalijih pogrešaka koje biste odmah trebale prestati raditi ako želite uštedjeti i biti zadovoljnije šopingom u budućnosti:

1. Momentalno skidate etikete s nove odjeće

Ako ste jedna od onih žena koje već na pola puta od trgovine do doma odluče istrgnuti sve etikete s nove odjeće i baciti ih u smeće, onda ste sigurno bar jednom požalile tu odluku. Probajte se suzdržati s trganjem etiketa dok ponovo kod kuće ne isprobate sve što ste kupile jer, tko zna, možda ćete nešto ipak poželjeti vratiti, a bez etikete to ne možete napraviti.

2. Kupujete u društvu

Koliko god zabavno zvučao, šoping s prijateljima zapravo uopće nije dobra ideja. Drugi ljudi mogu utjecati na vaše mišljenje i nagovoriti vas da kupite nešto što sami možda ne biste ni pogledali i što će vjerojatno završiti na dnu vašeg ormara. Kad kupujete sami, šanse za takve pogreške su puno manje, jer sve odluke donosite samo vi.

3. Čuvate odjeću koju ne nosite

Planirate li obnoviti garderobu, obavezno se prije riješite odjeće koju ne nosite. To će vaš šoping učiniti puno opuštenijim, jer nećete osjećati grižnju savjest zbog odjeće koja godinama samo visi u vašem ormaru, a lakše ćete uočiti i što vam je zbilja potrebno.

4. Nikad ne kupujete nešto što ste već imale

Ako su vaše omiljene traperice spremne za smeće, zašto onda ne biste uložile u iste? Tko kaže da ne smijete kupovati odjeću koju ste već imale? Ako vam nešto dobro stoji i to nosite stalno, onda slobodno taj odjevni komad kupujte iznova sve dok vam ne dosadi ili dok ne nestane iz ponude.

5. Ne nosite odmah odjeću koju ste kupile

Osim ako se ne radi o komadu za neku posebnu priliku, onda biste ono što kupite trebale obući što prije. Kada predugo čekate da nešto obučete, uzbuđenje može splasnuti, a to može umanjiti i vašu želju za nošenjem tih komada u budućnosti.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.